Αδυνατώντας να ακολουθήσουμε την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό, προσωποπαγές και αντιδημοκρατικό κόμμα, αφυδατωμένο από τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς, τις κοινές μας στοχεύσεις και τις συλλογικές μας αποφάσεις, υποβάλουμε με την παρούσα επιστολή την παραίτηση μας από μέλη του κόμματος, καθώς και από τα όργανα στα οποία έχουν εκλεγεί ορισμένοι από εμάς.

 

Η απόφαση αυτή, που λαμβάνουμε με πόνο ψυχής, καθώς αποχωριζόμαστε ένα ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς του οποίου οι περισσότεροι από εμάς υπήρξαμε ιδρυτικά μέλη, είναι δυστυχώς επιβεβλημένη ως η μοναδική στάση πολιτικής διαμαρτυρίας και αξιοπρέπειας που μας απομένει, μετά την απονέκρωση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας στον άλλοτε ΣΥΡΙΖΑ «των μελών».

 

Είναι προφανές ότι εδώ και καιρό κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της χώρας λαμβάνονται από την ηγετική ομάδα του Μαξίμου, σε συνθήκες πλήρους απομονωτισμού. Τα όργανα δεν λειτουργούν, τα μέλη δεν συμμετέχουν ούτε κατ’  ελάχιστο στη λήψη αποφάσεων και στο αποκορύφωμα όλων αυτών, η ηγεσία του Μαξίμου οδηγεί την χώρα σε πρόωρες εκλογές, χωρίς καν την διενέργεια συνεδρίου, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η φυσιογνωμία του κόμματος, μετά την υπογραφή του μνημονίου, οι νέοι πολιτικοί στόχοι, το νέο πρόγραμμα κ.ο.κ. Προφανώς, η ηγεσία θεωρεί πως έχει πρόγραμμα και αυτό δεν είναι άλλο από το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο που έχει συνομολογήσει με τους δανειστές και την ευρωπαϊκή ελίτ και έχει ψηφίσει μαζί με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και τους ΑΝΕΛ.

 

Το μνημόνιο εκτός του ότι έχει σαφές ταξικό πρόσημο και στρέφεται ενάντια στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, τους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες, ενάντια στα εργασιακά, κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα, σηματοδοτεί δυστυχώς την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στο δόγμα TINA («δεν υπάρχει εναλλακτική») γι’ αυτό και συνιστά όχι απλή αναδίπλωση, αλλά στρατηγική ήττα. Αρνούμαστε να το υπηρετήσουμε και να συνδέσουμε τη συνέχιση της πολιτικής μας δράσης με το δόγμα της «μη εναλλακτικής», καθώς αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ουσία της Αριστεράς που πιστεύουμε και υπηρετούμε.

 

Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, σε κινηματικό και πολιτικό επίπεδο, υπηρετώντας πάντα τα συμφέροντα των λαϊκών τάξεων, συνεχίζοντας αταλάντευτα τον αντιμνημονιακό μας αγώνα, επιδιώκοντας να συνευρεθούμε με όλους τους αριστερούς και τις αριστερές αγωνιστές και αγωνίστριες, που συνεχίζουν ριζοσπαστικά, ενωτικά, αγωνιστικά, αλλά και όλους εκείνους που θέλουν να υπηρετήσουν μέχρι τέλους το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  για την πολιτική χειραφέτηση από τους αντιδραστικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την ανάκτηση και εμβάθυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, την παραγωγική ανασυγκρότηση σε προοδευτική κατεύθυνση και για το στρατηγικό μας στόχο, το σοσιαλισμό.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:

 

ΟΜ Καβάλας

Αγάογλου Παναγιώτης

Αποστολακάκης Απόστολος

Αποστολακάκης Παντελής

Γεωργιάδου Σοφία

Διπλός Γιώργος

Ιωαννίδης Ηλίας, βουλευτής Καβάλας, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

Κανάκης Γιάννης

Καραθανάση Παναγιώτα

Κερανόπουλος Κορνήλιος

Κεσόγλου Μαριάννα

Κεσόγλου Μιχάλης

Νικήσιανη Σίσσυ

Παναγιωτίδης Θεόδωρος

Πολυμέρου Αναστάσιος

Πολυμέρου Βασίλης

Σιτσάνης Μίλτος, Συντονιστής ΟΜ Καβάλας

Σιτσάνη Αθανασία

Τζιμπιτζίδης Παναγιώτης

Τσακιλή Δόμνα

Τσανάκα Αλεξάνδρα, βουλευτής Καβάλας, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

Τσεβρεμές Γιάννης, Συντονιστής ΟΜ Καβάλας

 

 

ΟΜ Παγγαίου

Βογιατζής Σάκης

Ζωγράφου Γεωργία

Θωμαϊδου Δέσποινα

Κόγιου Ελένη

Λυμπεράκης Θεόδωρος

Ορφανίδης Τάσος, Συντονιστής ΟΜ Παγγαίου

Ορφανίδου Νεκταρία   

Πάσσας Γιώργος, μέλος του Συντονιστικού ΟΜ Παγγαίου

Πάσσα Γιασεμή

Φυνδάνης Λιχαήλ

Χαλκίδης Τάσος

 

 

ΟΜ ΘΑΣΟΥ

Δεληστεργίου Βασίλης

Λαφαζάνης Γιάννης, μέλος του Συντονιστικού ΟΜ Θάσου

Σιαμαντούρας Δημήτρης

Χατζηαβραμίδου – Καναρά Ευθυμία, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

 

 

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

Παναγιωτίδου Θεοδώρα

Σταμάτης Γιάννης