Στην αναστολή για ένα χρόνο του βρεφονηπιακού σταθμού του Αγίου Λουκά, για οικονομικούς λόγους, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης, προχωρά το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Καβάλας «Αλληλεγγύη». 

 

Εκεί φιλοξενούνται 29 παιδιά. Οι γονείς αντιδρούν στην παραπάνω απόφαση, ζητούν να μην περάσει, μάζεψαν υπογραφές, ενώ θα επιδιώξουν συνάντηση με τον δήμαρχο Καβάλας. 

 

«Δεν μίλησε κανείς μαζί μας αν συμφωνούμε. Απλά ανακοινώθηκε. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη η απόφαση. Ο παιδικός σταθμός ανακαινίστηκε πέρυσι. Κλείνει για οικονομικούς λόγους επειδή δεν μπορούν να το στηρίξουν του χρόνου. Ο πιο κοντινός άλλος παιδικός σταθμός είναι στη ΔΕΠΟΣ. Έτσι κάποτε έκλεισαν και το νηπιαγωγείο. Κανείς δεν συμφωνεί με το κλείσιμο του σταθμού. Αν κλείσει για ένα χρόνο θα είναι μόνιμο», λέει στον KavalaNews 102.8 η Ανθή Παπαδοπούλου, γονέας. 

 

 

 

 

«Είναι ένα γενικό πλάνο. Πρέπει να ξέρουμε πώς θα δουλέψουμε. Το προηγούμενο διάστημα  είχαμε προβλήματα ότι δεν υπήρχε προσωπικό. Τρέχαμε πίσω από το πρόβλημα. Τώρα έγινε αυτή πρόταση από το Νομικό Πρόσωπο προς τον δήμαρχο. Όλοι το ζούμε, ότι η οικονομική κατάσταση μας ασφυκτιά», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη», Ανέστης Δημητριάδης

 

«Στα βρέφη από το 2019 υπάρχει πτωτική πορεία. Το 2019 τα βρέφη ήταν 764 στις δομές του Δήμου Καβάλας και πέρσι ήταν 482. Οι προηγούμενες διοικήσεις επένδυσαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις με βάση τις ανάγκες εκείνης της εποχής. Κάποιες ανάγκες όμως αυξάνονται» επισημαίνει. 

 

Αυτό που τόνισε είναι ότι το θέμα θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο και από εκεί θα παρθεί η τελική απόφαση.

 

Επίσης αυτό που είπε ο κ. Δημητριάδης είναι ότι οι δύο σταθμοί που στεγάζονται στο κτίριο της Εκάβης θα ενοποιηθούν σε ένα. 

 

 

 

 

(φωτογραφία αρχείου)