Μετά από αναβολές δύο χρόνων λόγω κορωνοϊού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης και η Θεατρική Ομάδα Εφήβων «Παρέ (ν) Θεση» μετρούν πλέον αντίστροφα για την παράσταση «η Παράβαση» το Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου - 1 Μαΐου, στις 20:30 στο αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης». 

 

ΚΕΙΜΕΝΟ / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βάγια Παπαποστόλου

 

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Βασίλης Κάτσικας

 

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θάλεια Αβραμίδου

 

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Κατερίνα Βασιλείου

 

ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ «ΠΑΡΑΒΑΣΗ»: Τάσος Καλαφάτης

 

ΣΚΗΝΙΚΑ: Η ομάδα. 

 

Τα μουσικά κομμάτια και τα αποσπάσματα  από το έργο «ΑΧΑΡΝΗΣ, ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια» του Διονύση Σαββόπουλου, ακούγονται στην παράσταση «ΠΑΡΑΒΑΣΗ» κατόπιν παραχώρησης της άδειας χρήσης τους από τον ίδιο, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης και στη Θεατρική Ομάδα «ΠΑΡΕ(ν)ΘΕΣΗ»

 

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

 

Αλεξία Ζάβαλη, Αριστέα Γιαννίνα,  Βασιλική Γιαννίνα, Βενετία Χαλοφτίδη,  Δέσποινα Κοκκινίδου, Δήμητρα Καραμφυλλίδου, Δημήτρης Γιαμαλίδης,  Ζαχαρένια Κοκκινάκη,  Θανάσης Δεληγιάννης , Κρυσταλλία Κωνσταντάρα, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Λευτέρης Γιαμαλίδης,  Νεφέλη Μποσμπότη, Παύλος Τσακαλίδης. 

 

Σάββατο 30 Απριλίου & Κυριακή 1 Μαΐου στις 20:30 στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη

 

Θα τηρηθούν όλα όσα ορίζονται σύμφωνα με το πρωτόκολλο σχετικά με τον Covid-19. 

 

Για την παράσταση:

 

Πως ξεκινάει να υλοποιείται η ιδέα μιας θεατρικής παράστασης; Με ποια κριτήρια γίνεται κάθε φορά η επιλογή του έργου και όσων θα συμμετέχουν σε αυτό, μπρος και πίσω από τη σκηνή; 

 

Θέματα ιεραρχίας, ευθυνών, σεβασμού, αισθητικής κ.α. είναι αυτά που απασχολούν τους ήρωες της «Παράβασης». Ήρωες στην εφηβεία, που τους συνδέει η αγάπη τους για το θέατρο μα και η αφέλεια αλλά και η έλλειψη εμπειρίας.

 

 Τα μέλη της θεατρικής αυτής ομάδας μένουν «ξεκρέμαστα» όταν μαθαίνουν πως δεν υπάρχει τελικά κανείς να τους αναλάβει. Μόλις όμως αποφασίζουν να δουλέψουν μόνοι τους, συνειδητοποιούν  πως τίποτα  δεν είναι  όπως το είχαν φανταστεί…

 

Η «ΠΑΡΑΒΑΣΗ» γράφτηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 αλλά η παράσταση αναβλήθηκε δύο χρονιές, λόγω της πανδημίας Covid-19.  Το εγχείρημα και φέτος ήταν ιδιαίτερο. Τα μέλη της θεατρικής ομάδας μειώθηκαν,  σύμφωνα με όσα ορίστηκαν από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και η πλειοψηφία των προβών έγινε με μάσκες.

 

Θεατρικές παραστάσεις της ομάδας:

 

2014-2015 /  ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ 

 

2015-2016 /  ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ 

 

2016-2017 / Ο.Κ.Ε.Π. Ομάδα Καταστολής Ερωτικών Παρακρούσεων

 

2018-2019 / Η ΔΙΚΗ 

 

2021-2022 / Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ