Με ανοιξιάτικες συνθήκες αναμένεται να κυλήσουν οι μέρες του Πάσχα στην περιοχή μας σύμφωνα με το meteokav.gr. 

 

Αναλυτικότερα, την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται αρχικά τελείως αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές-πρώτες απογευματινές ώρες και αρχικά από τα δυτικά του νομού θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο σύνολο του νομού . Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά οι νεφώσεις αυτές θα αναμένεται να πυκνώσουν.

 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο σε σχέση με το Μεγάλο Σάββατο. Έτσι, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στους 10-12°C στα παράκτια (τοπικά χαμηλότερα κυρίως σε παράκτια με επίπεδο ανάγλυφο και μακριά από ορεινούς όγκους), 7-9°C στα ηπειρωτικά πεδινά και ορεινά (τοπικά χαμηλότερα στο κλειστό εσωτερικών κάμπων και στα οροπέδια, ιδίως στης Λεκάνης).

 

Οι μέγιστες αναμένεται να φτάσουν στους 18-21°C κατά μέσο όρο στα παράκτια και στα ορεινά ενώ στα ηπειρωτικά πεδινά αναμένεται να φτάσουν τους 21-23°C.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς τις βραδινές νυχτερινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις, ενώ μέσα στην μέρα πάλι ασθενείς από νότιες διευθύνσεις (τοπικά στα παράκτια ίσως τις μεσημβρινές ώρες έχουν μέτριες εντάσεις).

 

Την Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως το πρώτο μισό της μέρας ,οι νεφώσεις θα είναι τοπικά αυξημένες κυρίως κοντά σε ορεινούς όγκους και στις παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές (στις περιοχές αυτές υπάρχει πιθανότητα δημιουργία ομίχλης).

 

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή μεγαλύτερη άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές αλλά όχι ως προς τις μέγιστες τιμές. Ενώ το ανεμολογικό πεδίο θα είναι παρόμοιο με αυτό της Κυριακής.

 

Σε ανοιξιάτικο κατά κανόνα μοτίβο θα κυλίσει η επόμενη εβδομάδα