Πάνω από 1.000 μαθητές και φοιτητές θα κατακλείσουν την Καβάλα το διάστημα 5-9 Μάϊου για το φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες». 

 

Το φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη

 

Θα συμμετέχουν συνολικά 18 Μουσικά Σχολεία από το Αγρίνιο μέχρι τις Σέρρες, από την Αργολίδα μέχρι την Κομοτηνή και από την Καστοριά μέχρι την Δράμα και 8 από το εξωτερικό: Ισπανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ιταλία, Ρουμανία, Γαλλία. 

 

Κάποια σχολεία που ερχόταν από τη νησιωτική Ελλάδα όπως Χανιά και Χίο, φέτος δεν θα δώσουν το παρών εξαιτίας του κόστους μετακίνησης και της πανδημίας. 

 

Όπως λέει στον KavalaNews 102.8 ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας Γιάννης Κακάρας εκείνη την περίοδο τα ξενοδοχεία της πόλης θα γεμίσουν, ενώ μαθητές θα καταλύσουν ακόμα και εκτός πόλης, όπως Νέα Ηρακλείτσα και Λυδία. 

 

Την Πέμπτη 5 Μαΐου στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλή στη συνοικία της Παναγίας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία που θα παίξουν οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας ως ορχήστρα και οι απόφοιτες μαθήτριες που δραστηριοποιούνται τώρα στο τραγούδι, θα τραγουδήσουν.

 

«Αυτό θα γίνει για να δείξουμε συμβολικά ότι έχουμε 20 χρόνια απόφοιτους», λέει ο κ. Κακάρας. 

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου, την Παρασκευή 6 Μαΐου, μέρα που θα διεξαχθεί η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα, θα υπάρχουν μουσικές σε όλη την πόλη από παραδοσιακή μέχρι τζάζ και από ρεμπέτικη μέχρι συμφωνική. 

 

Το Σάββατο 7 Μαΐου από το Μουσικό σχολείο Δράμας θα γίνει αφιέρωμα στην κεντρική πλατεία για την Μικρασιατική καταστροφή και έπειτα θα γίνει ένα παραδοσιακό γλέντι που τα παιδιά θα μαζευτούν όλα μαζί. 

 

Η μεγάλη συναυλία θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων.

 

Προλογίζει ο Αλέξης Κωστάλας.  

 

Αφήγηση κειμένων Γρηγόρης Βαλτινός. 

 

Χορηγοί επικοινωνίας: KavalaNews.GR, ραδιοφωνικός σταθμός KavalaNews 102,8. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8  ο κ. Κακάρας: