Παρεμβάσεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν οι πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας, εκπροσωπώντας τους απολυμένους συναδέλφους τους. 

 

«Τα Λιπάσματα είναι το πρώτο θύμα των ομαδικών απολύσεων του κατάπτυστου νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Είμαστε εργαζόμενοι που δοκιμάζονται με ακραίο τρόπο. Ως εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη να δημιουργηθεί Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς και να οικοδομήσουμε μία δίκαιη κοινωνία», είπε ο πρόεδρος του Σωματείου στα Λιπάσματα, Νίκος Βογιατζίδης

 

«Δυστυχώς παλεύουμε με μία αυταρχική κυβέρνηση η οποία ανάβει το πράσινο φως στο να δεχθούν οι εργαζόμενοι να αφεθούν έρμαια στις ορέξεις του κάθε εργοδότη. Η παραγωγή παρένθετων εταιριών στον χώρο των Λιπασμάτων δεν ελέγχεται ούτε από τη δικαιοσύνη. Παρένθετες εταιρίες που δημιουργούν τεράστια χρέη στο Ελληνικό Δημόσιο και όλοι βρίσκονται παρατηρητές με θύματα εμάς τους εργαζόμενους. Ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρες θέσεις που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων», τονίζει ο κ. Βογιατζίδης. 

 

 

 

«Τα Πετρέλαια της Καβάλας είναι το δεύτερο θύμα στο νομό, στο πείραμα που επιλέγει να γίνει στην πόλη μας. Είναι δύο βαριές βιομηχανίες οι οποίες επιλέχθηκαν για να καταστρατηγηθούν τα εργασιακά δικαιώματα, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι κανόνες ασφάλειας», λέει ο πρόεδρος του Σωματείου στα Πετρέλαια, Μανώλης Κελαϊδάκης

 

«Στην δική μας επιχείρηση οι εγκαταστάσεις είναι κρατικές. Διαχειρίζονται εθνικό πλούτο. Συμβάλλουμε εδώ και 41 χρόνια στην Εθνική Οικονομία, στη διατήρηση της τεχνογνωσίας και στη συνέχεια ενός κλάδου που τα τελευταία χρόνια τείνει να δίνει άλλοθι σε άτολμους υπουργούς και πρωθυπουργούς. Η εταιρία τον τελευταίο χρόνο έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στους εργαζόμενους», ανέφερε ο κ. Κελαϊδάκης.