Να αρχίσουν οι συζητήσεις για τη συνεργασία της σχολής θετικών επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα με το Δημοκρίτειο αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση των καθηγητών. 

 

Η συνεργασία με το Δημοκρίτειο ήταν το μοναδικό θέμα της συνέλευσης μετά την απόφαση της διοικούσας επιτροπής του ΔΙΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη για την κατάργηση του τμήματος Φυσικής στην Καβάλα

 

Μετά από τις καταθέσεις των απόψεων οι καθηγητές αποφάσισαν ομόφωνα να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

 

Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο ιδρυμάτων θα πρέπει να εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας. 

 

Στο μεταξύ στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου άρχισε να υπαναχωρεί στην απόφασή της για την κατάργηση του τμήματος Φυσικής στην Καβάλα.

 

Πάντως οι φοιτητές σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη έχουν ήδη αρχίσει να αντιδρούν έντονα στις αποφάσεις για καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων. 

 

Πληροφορίες ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στο Υπουργείο Παιδείας για τις αποφάσεις της διοικούσας επιτροπής το οποίο θα κληθεί στο τέλος να τις εγκρίνει ή όχι