Αναφορά στο αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με την επιστολή της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών Ανατολικής Μακεδονίας κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

Στην επιστολή περιγράφονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΥΔΟΜ του Νομού Καβάλας και οι προτάσεις επίλυσης τους.

 

Όπως σημειώνουν οι μηχανικοί, το 2011 η πολεοδομία μεταφέρθηκε αυτούσια από τη Νομαρχία στο Δήμο Καβάλας ενώ οι υπόλοιποι «Καλλικρατικοί» Δήμοι (Νέστου, Παγγαίου και Θάσου) κλήθηκαν να δημιουργήσουν τις δικές τους πολεοδομίες ουσιαστικά από το μηδέν, περιγράφοντας την κατάσταση ως εξής:

 

[➖] Η Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ) του Δήμου Καβάλας είναι υποστελεχωμένη, αφού έχει συνταξιοδοτηθεί μεγάλο ποσοστό των παλαιών υπαλλήλων και δεν έχουν γίνει νέες προσλήψεις. Εντούτοις έχει όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται και επιπλέον υποστηρίζει διοικητικά τόσο το Δήμο Νέστου όσο και το Δήμο Θάσου όσον αφορά την έκδοση των οικοδομικών αδειών, ρευματοδοτήσεις, θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού κ.α.

 

[➖] Το Τμήμα Υ.ΔΟΜ του Δήμου Νέστου απαρτίζεται από (1) έναν Τεχνικό Υπάλληλο.

 

[➖] Στην Υ.ΔΟΜ του Δήμου Θάσου υπηρετούν (3) τρεις υπάλληλοι.

 

[➖] Ο Δήμος Παγγαίου είναι ο μοναδικός «Καλλικρατικός» Δήμος ο οποίος στοιχειωδώς κατάφερε να δημιουργήσει Υ.ΔΟΜ με πλήρη ανάπτυξη αρμοδιοτήτων με πολλά όμως προβλήματα, όπως έλλειψη χώρου αρχείου, υποστελέχωση κλπ.

 

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι όλες οι Υπηρεσίες Δόμησης του Νομού Καβάλας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη λειτουργία τους.

 

Η Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας θέτει και αναλύει τα επιμέρους προβλήματα, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για κάθε ένα από αυτά.
 

(δελτίο Τύπου)