Νοθευμένο σε μεγάλο βαθμό με σπορέλαιο βρέθηκε από τον ΕΦΕΤ λάδι το οποίο επισημαινόταν ως «Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο» και παρασκευαζόταν στη Θάσο.

 

«Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα οι Περιφερειακές Δ/νσεις Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., η οποία πραγματοποίησε τις εργαστηριακές αναλύσεις,  διαπίστωσαν την νοθεία στο λάδι», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

 

Πρόκειται για δυο παρτίδες του προϊόντος «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» με την εμπορική́ ονομασία «OLIS» που τυποποιούνται στην Ελλάδα από́ την επιχείρηση «ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΑΣΟΥ Α.Ε.- OLIS A.E.», ΤΚ 64004 ΘΑΣΟΣ με αλφαριθμητικό́ αριθμό́ μονάδας τυποποίησης EL 40457 και συγκεκριμένα:

 

- Μεταλλική́ κλειστή́ συσκευασία 5 λίτρων, με αριθμό παρτίδας L F132821 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 15/07/2023. 

 

- μεταλλική κλειστή συσκευασία 5 λίτρων, με αριθμό παρτίδας L F052621 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 31/05/2023.

 

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω μη κανονικά και νοθευμένα προϊόντα, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

 

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ