Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Καβάλας είχε η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, οι καταναλωτές κι οι επιχειρήσεις λόγω της τεράστιας αύξησης της τιμής των καυσίμων 

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της σχετικά με τη συνάντηση η κ. Ελευθεριάδου αναφέρει τα εξής: 

 

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με το προεδρείο της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Καβάλας (Φ. Πούλος, Μ. Μεταξάς, Θ. Σολωμός, Β. Σούζος) , τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις λόγω της τεράστιας αύξησης της τιμής των καυσίμων. 

 

Η μεγάλη πτώση του τζίρου και η ταυτόχρονη αύξηση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων τους, αποτελεί μείζον ζήτημα. Σύμφωνα με όσα μου μετέφεραν, σε σχέση με το 2019, υπάρχει μείωση πολλών χιλιάδων "γεμισμάτων" στα πρατήρια του ν. Καβάλας. 

 

Συμφωνήσαμε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης είναι η βέλτιστη δυνατή λύση. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αρνείται να υιοθετήσει αυτή την πρόταση, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών και την μεγάλη επιβάρυνση του καταναλωτή. 

 

Συζητήσαμε εκτενώς τα παραλειπόμενα της ενεργειακής κρίσης, τους λόγους που η χώρα μας έχει ένα απ' τα ακριβότερα ηλεκτρικά ρεύματα στην Ευρώπη, καθώς και το πώς η πανδημία έπληξε όλους τους τομείς της οικονομίας, ανάμεσά τους και της πώλησης υγρών καυσίμων. 

 

Είναι δεδομένο ότι θα βρισκόμαστε σε επικοινωνία, με σκοπό την προώθηση των αιτημάτων τους στο ελληνικό κοινοβούλιο και την ανάδειξη των προτάσεων τους.