Με σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει» το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, θα συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη (6/4)στις 11:00. 

 

Η εκδήλωση θα γίνει στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας, Δαγκλή 19, Καβάλα στις 11 το πρωί. 

 

Η ανακοίνωση: 

 

Συνέδελφοι, Συναδέλφισσες,

            

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις πολλαπλές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας από τα σοκ των διαδοχικών κρίσεων, αντεργατικών πολιτικών και πληθωριστικών πιέσεων, ραγδαίας όξυνσης  των ανισοτήτων και φτωχοποίησης κοινωνικών ομάδων τα συνδικάτα βροντοφωνάζουν:

 

Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει. 

 

Διεκδικούμε:

 

•          Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού  στα 751 ευρώ και ταυτόχρονη αποκατάσταση της ρύθμισής του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και θωράκισής του με πρόσθετους οικονομικούς όρους για όλους/ες  τους /τις εργαζόμενους/ες στην Ελλάδα χωρίς εξαιρέσεις.

 

•          Άμεση έναρξη Συλλογικών Διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση Κλαδικών και Ομοιοεπαγγελματικών Σ.Σ.Ε., με αυξήσεις στις αποδοχές και αποκατάσταση/βελτίωση στους όρους εργασίας χωρίς εξαιρέσεις ως προς τη δεσμευτικότητά τους.

 

•          Άμεση αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού με οικονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, τις δαπάνες στέγασης και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το πληθωριστικό σοκ. Μείωση τιμολογίων  κοινωφελών υπηρεσιών, έμπρακτη πάταξη μονοπωλίων και ακρίβειας στα καταναλωτικά αγαθά και προστασία πρώτης κατοικίας. Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκτεταμένης παραβατικότητας.

 

•          Άμεση αποκατάσταση των εγγυήσεων της συλλογικής εργατικής προστασίας στις Σ.Σ.Ε.

 

•          Άμεση κατάργηση των εμποδίων στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση

 

•          Άμεση αποκατάσταση των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας

 

•          Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σωματικής και ψυχικής

 

•          Καμία περικοπή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος

 

•          Άμεσα μέτρα αποκατάστασης του θεσμικού κοινωνικού ελέγχου

 

•          Καμία  απόλυση και άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων. 

 

Καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία της δύναμης του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας και όλους τους Εργαζόμενους να παραστούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας την 6η Απριλίου 2022 και ώρα 11 το πρωί.

 

 

Από τη Διοίκηση του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας

 

(δελτίο Τύπου)