Μεγάλη κίνηση στα σουπερ μάρκετ παρατηρείται το τελευταίο διάστημα καθώς οι «αγορές πανικού» έχουν αρχίσει να κάνουν ορατά τα αποτελέσματα τους στα ράφια, ειδικά σε προϊόντα όπως το ηλιέλαιο και το αλεύρι. 

 

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στον κόσμο για τις ελλείψεις βασικών προϊόντων τα οποία δεν εισάγονται πλέον στην χώρα μας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Στην κορυφή των προϊόντων που βρίσκονται στο επίκεντρο των «αγορών πανικού» από τους καταναλωτές είναι το ηλιέλαιο και τα άλευρα.

 

«Υπάρχει ανησυχία στον κόσμο. Δεν χρειάζεται όμως. Υπάρχει μία στροφή στην κατανάλωση να πάρουν ηλιέλαια, ζάχαρη, άλευρα και αυτό μπορεί να δημιουργήσει στην αγορά έλλειψη. Υπάρχει επάρκεια σε όλα τα προϊόντα. Κακός υπάρχει αυτή η ανησυχία», λέει στον KavalaNews 102.8 oδιευθυντής του Grand Μασούτη της Καβάλας, Σεραφείμ Σκαλιάπας

 

«Εμείς δεν έχουμε πλαφόν. Συμβουλευτικά θα πούμε στους καταναλωτές ότι δεν χρειάζεται να πάρουν μεγάλη ποσότητα. Οι περισσότεροι το ακολουθούν», τονίζει. 

 

«Αν πάρουν μεγάλη ποσότητα θα δημιουργηθούν ελλείψεις και τότε θα αυξηθούν και οι τιμές», συμπληρώνει, ενώ σημείωσε ότι «έχει αυξηθεί η ζήτηση και στο χαρτί υγείας». 

 

Σχετικά με τις ανατιμήσεις είπε ότι: «δεν ανέβηκαν όλα τα προϊόντα, αλλά κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες λόγω του πολέμου και τις αύξησης του κόστους ενέργειας, όπως άλευρα και ηλιέλαια».

 

«Ο καταναλωτής πρέπει να συμπεριφέρεται έξυπνα και να κοιτάει και τις προσφορές. Πλέον είναι πιο στοχευμένος στις κινήσεις του αλλά όχι όσο θα έπρεπε. Πάντως είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια», επισημαίνει ο κ. Σκαλιάπας. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: