Αντικείμενο της συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καβάλας και Διεθνούς Πανεπιστημίου είναι η υλοποίηση μελετών, ερευνών, σεμιναρίων ή ανταλλαγή τεχνογνωσίας. 

 

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ, Σταμάτης Αγγελόπουλος και ο διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Λογιστικής του εν λόγω ιδρύματος, Θανάσης Μανδήλας, υπέγραψαν το μεσημέρι της Τρίτης 29 Μαρτίου 2022 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων επί κάθε επιστημονικού, ακαδημαϊκού και επαγγελματικού αντικειμένου που άπτεται των κοινών στόχων, σκοπών και δράσεων του. 

 

Το ΕΛΚΕ/ΔΙΠΑΕ, θα παρέχει την επιστημονική και ακαδημαϊκή γνώση και εμπειρία προς τον Δήμο Καβάλας, δια των ειδικών στα εκάστοτε αναγκαία γνωστικά αντικείμενα καθηγητών του. 

 

Ο Δήμος Καβάλας, θα αναθέτει την εκπόνηση μελετών και ειδικά οριζόμενων ερευνητικών/επιστημονικών/αναπτυξιακών έργων ή τη διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων και άλλων ενημερωτικών προγραμμάτων προς το ΔΙΠΑΕ. 

 

Η διάρκεια του Μνημονίου συνεργασίας ξεκινά από την ημέρα υπογραφής του και εκτείνεται για μια πενταετία

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μνημονίου στα τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, τόνισε με έμφαση ότι "από τη συνεργασία του Δήμου Καβάλας με το ΔΙΠΑΕ, θα επωφεληθούν τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και το Πανεπιστήμιο" και υπογράμμισε πως ανάλογες συμφωνίες θα γίνουν την επόμενη περίοδο και σε άλλα επίπεδα". 

 

Ο κ. Αγγελόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καβάλας για την αποδοχή της πρότασης συνεργασίας με το ΔΙΠΑΕ, ενώ σημείωσε πως "η συγκεκριμένη εξέλιξη θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού κεφαλαίου". Παράλληλα, άφησε να φανεί ότι ένα μέρος από τη χρηματοδότηση του αρμόδιου Υπουργείου, η οποία θα ανέρχεται στις 600.000 ευρώ, θα διατεθεί για την ενίσχυση της προαναφερθείσας συνεργασίας. 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Μανδήλας, ο οποίος ανέφερε πως "το Ερευνητικό Εργαστήτριο Λογιστικής, μέσα από τη συνεργασία του με τον Δήμο Καβάλας, όπως και με τους υπόλοιπους φορείς που προηγήθηκαν, θέλει να δείξει το έργο του και να στηρίξει, με την τεχνογνωσία που διαθέτει, την τοπική κοινωνία". 

 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΔΙΠΑΕ, Σταύρος Βαλσαμίδης, που παρίστατο στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο Καβάλας για το γεγονός ότι έδωσε λύσεις σε σημαντικά προβλήματα της Καβάλας, είπε ότι το ίδρυμα θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό του Δήμου Καβάλας.

 

(Δήμος Καβάλας)