Η πώληση του αεροδρομίου της Χρυσούπολης σε εταιρεία γερμανικών συμφερόντων είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η λογική της πολιτικής των μνημονίων συνεχίζεται απρόσκοπτα, ακόμα κι από μία κυβέρνηση που προεκλογικά τάχθηκε κατά αυτών των πρακτικών.

 

Η Δύναμη Πολιτών Νέστου, σταθερή στις θέσεις της, δηλώνει την απερίφραστη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε εκποίηση εθνικής περιουσίας και υποθήκευση κρατικών δομών.

 

Η θέση αυτή δεν αποτελεί στείρα άρνηση, αλλά πηγάζει από το ότι αυτές οι μεθοδεύσεις έως τώρα έχουν αποβεί καταστροφικές για τη ζωή των πολλών, ενώ το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ενισχύουν τον πλουτισμό των λίγων.

 

Θέση της Δύναμης Πολιτών Νέστου είναι το κράτος -αντί να συνεχίσει να παίζει το ρόλο του μεσολαβητή- να ενισχύσει τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες των Δήμων, ώστε οι τοπικές κοινωνίες να διαχειρίζονται αξιοκρατικά και ισότιμα τον εθνικό τους πλούτο και τις δομές, που οι ίδιες πλήρωσαν για να υπάρχουν. Η αναμόρφωση του συστήματος της Δημόσιας Διοίκησης δεν μπορεί να επιτευχθεί με το ξεπούλημά της σε ξένα ή ελληνικά συμφέροντα, αλλά με την εκπαίδευση των εργαζομένων της, τον εκσυγχρονισμό των δομών της και τη λειτουργία της υπέρ του κοινού καλού.

 

Το δημοτικό Συμβούλιο Νέστου έχει εκφράσει παλαιότερα την πλήρη διαφωνία του, με ομόφωνο ψήφισμα, στην πώληση του αεροδρομίου Χρυσούπολης. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στο ψήφισμα. Οφείλουμε ως κοινωνία συλλογικά και οργανωμένα να αντιδράσουμε, γιατί μακροπρόθεσμα οι συνέπειες αυτών των επιλογών θα βρεθούν μπροστά μας.