Το Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζουν την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Τα Κτίσματα» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Αγγελίδη.

 

 

«Τα Κτίσματα»

Δύο αδέρφια έχουν στην κατοχή τους έναν λόφο με ερειπωμένα, μη αξιοποιήσιμα κτίσματα. Ένας αινιγματικός ξένος, τους δηλώνει την επιθυμία του να ενοικιάσει κάποια από αυτά και να τα εκμεταλλευτεί με έναν μάλλον παράδοξο τρόπο. Τα δύο αδέρφια αδυνατούν σε κάθε περίπτωση να καταλάβουν το κίνητρο της επιθυμίας του ξένου. Η αδυναμία τους αυτή γίνεται και ο κινητήριος μηχανισμός του δράματος στο έργο. Μια ολόκληρη θεωρία συνωμοσιολογίας ξεκινά να χτίζεται από τους δύο τους οδηγώντας τους από το ένα αδιέξοδο στο άλλο. Το ζήτημα της αξιοδότησης τίθεται στον πυρήνα του έργου μεταξύ δύο πόλων. Μεταξύ ενός συμβατικού αξιακού μοντέλου επένδυσης και αύξησης του κέρδους και μιας «περίεργης» μη παραγωγικής δαπάνης, το ζήτημα της αξίας μεγεθύνεται και αποκαλύπτεται σταδιακά αλλά νομοτελειακά ως πρόβλημα αξίας νοήματος. Στο κεντρικό αυτό σημείο, κοινό τόπο του σύγχρονου ανθρώπου, τα κτίσματα τελειώνουν και αρχίζουν.

 

 

Κείμενο: Αριστείδης Αντονάς

Σκηνοθεσία –φωτισμοί: Μιχάλης Αγγελίδης

Επιμέλεια ήχου: Σήλια Τσιούφη – Μιχάλης Αγγελίδης

Γλυπτική: Ιωάννα Πλέσσα

 

Παίζουν: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Βασίλης Λιάκος

 

58ο Φεστιβάλ Φιλίππων

«Τα Κτίσματα»

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Πέμπτη 20 Αυγούστου, ώρα 21.00

 

Τιμές εισιτηρίου: Γενική Είσοδος 10 € - Άνεργοι, Φοιτητές 5 €

 

 

Προπώληση:

Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ την ημέρα της παράστασης θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου από τις 19:00 το απόγευμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας