Σημεία της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου, στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, συνοδευόμενος από μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου. 

 

Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

 

«Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά την κατασκευή της δυτικής προσαγωγού της διώρυγας του Νέστου, καταφέραμε και εντάξαμε την ανακατασκευή της στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.  

 

Από την επομένη ημέρα των εθνικών εκλογών του 2019, έθεσα ως βασικό στόχο την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου. Με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες που ανέλαβα, ο συγκεκριμένος στόχος επιτεύχθηκε.

 

Με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής, πέρα από την αποκατάσταση των φθορών, θα έχουμε μία σημαντική εξοικονόμηση στο νερό, της τάξης του 20%.  Αυτό πολύ απλά σημαίνει ενίσχυση του γεωργικού εισοδήματος, των αγροτών των ΤΟΕΒ και βεβαίως των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

 

Ο γεωργικός κόσμος και ο πρωτογενής τομέας, ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας, παραμένουν προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Κάτι που αποδεικνύουμε και με αυτό το έργο».

 

(δελτίο Τύπου)