Ο δήμαρχος Καβάλας, παρέα με τον «Πειρατή του Θερμαϊκού» (Παναγιώτη Γεωργίου) επισκέφθηκε την Πέμπτη (3/3) το Μουσείο Παραμυθιού

 

Πρόκειται για χώρο που βρίσκεται στο κτήριο, το οποίο στεγάζει το ΚΑΠΗ της οδού Τσολάκη και που διέθεσε ο Δήμος στον Σύλλογο Εικαστικών και Φιλότεχνων Ν. Καβάλας «Artattack» για τον μετατρέψει σε Μουσείο Παραμυθιού. 

 

Από την αρχή του χρόνου, τα μέλη του Συλλόγου εργάζονται πυρετωδώς για να δημιουργήσουν γωνιές, εικόνες και παραστάσεις από διάφορα παραμύθια. 

 

Ο Αίσωπος με τον λαγό, τη χελώνα και την αλεπού που όσα δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια, θα υποδέχονται τα παιδιά για να τα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. 

 

Ήδη, κάστρα, φασουλήδες, νεράιδες και άλλοι ήρωες 17 παραμυθιών έχουν αρχίσει να παίρνουν τον χώρο τους για να δώσουν την ευκαιρία ανάπτυξης διαδραστικών παιχνιδιών και «χτισίματος» παραμυθιών από τα ίδια τα παιδιά.

 

Ο κ. Μουριάδης, συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Απόστολο Μουμτσάκη, και αφού ξεναγήθηκε από τα μέλη του Συλλόγου, έδωσε τα συγχαρητήριά του για τον τρόπο που υλοποιούν την ιδέα τους, οργανώνοντας ένα Μουσείο μέσα στο οποίο θα ζωντανέψουν τα παραμύθια. 

 

Δήλωσε ότι ήδη υπάρχει συνεννόηση με τους υπεύθυνους των Παιδικών Σταθμών να φέρνουν τα παιδιά κατά ομάδες, όταν ετοιμαστεί ο χώρος, όπως και τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων. 

 

Ευχαρίστησε, τέλος, και τον τέως πρόεδρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου, Φιλήμωνα Ξουλόγη, ο οποίος στήριξε την ιδέα της Artattack

 

Καλεσμένος του Συλλόγου ο «Πειρατής», εξέφρασε τον θαυμασμό του για όσα ήδη κοσμούν το Μουσείο. 

 

Σύμφωνα με το στέλεχος του Συλλόγου, Ζιζή Ζαχαριάδου, το Μουσείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο.

 

(Δήμος Καβάλας)