Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (συνεχής και έντονη χιονόπτωση) και ολισθηρότητας του οδοστρώματος ανακοίνωσαν οι Αστυνομικές Αρχές για την Δράμα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαγορεύεται: 

 

«Η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων καθώς και των λοιπών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολοσθητικές αλυσίδες και κινούνται:

 

α) στην Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής από το 17ο χλμ. (δ/ση Κοκκινογείων) έως το 53ο χλμ. (Τελωνείο Εξοχής) .

 

β) στην Επ. Ο. Δράμας - Σιδηρονέρου από το 13ο χλμ. έως το 42ο χλμ. (Σιδηρόνερο).

 

Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης, ισχύουν από την έκδοση της παρούσας (27-02- 2022 και ώρα 15:00 ́) και για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι παραπάνω δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθόσον υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

 

Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Δράμας, εξουσιοδοτώντας τον Διοικητή της Υπηρεσίας για την κατά κρίση του λήψη όποιων πρόσθετων έκτακτων μέτρων κυκλοφοριακής ρύθμισης απαιτηθούν, σε άμεση συνεργασία με τα κατά τόπο αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα.

 

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 Π.Κ. και των άρθρων 3,4,16, 34, 103, 104 και 105 του Ν.2696/99 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με τον Ν.3542/2007 και τον Ν.3904/2010, αφού πρώτα τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση και ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΤΤ Δράμας και των κατά τόπο αρμόδιων Αστυνομικών Τμημάτων, οι Διοικητές των οποίων εξουσιοδοτούνται με την παρούσα, για την κατά την κρίση τους, λήψη όποιων πρόσθετων έκτακτων μέτρων κυκλοφοριακής ρύθμισης απαιτηθούν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

«Τα μηχανήματα της ΠΕ Δράμας επιχειρούν από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους του επαρχιακού δικτύου στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου. Υπάρχει έντονη χιονόπτωση στις περιοχές προς Βώλακα και από το Γρανίτη μέχρι το Τελωνείο της Εξοχής, έγραψε νωρίτερα στα μέσα κοινωνική δικτύωσης ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ