Πολλά χρόνια θα πάρουν τα σκαψίματα για το φυσικό αέριο στην Καβάλα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Γιάννη Ιακωβίδη

 

«Οι κλάδοι που κατασκευάζονται τώρα είναι κεντρικοί, μετά θα μπουν δευτερεύοντες δρόμους για να δίνουν παροχές σε κάθε πολυκατοικία. Δεν τελειώνει αυτό σε δύο μήνες», δηλώνει στον KavalaNews 102.8

 

«Υπάρχει ανησυχία. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τον τρόπο για λιγότερη όχληση. Με ανησυχεί για να υπάρχει ομαλή λειτουργία της πόλης», συμπληρώνει. 

 

Σε αυτή τη φάση το έργο κατασκευής δικτύου οικιακού φυσικού αερίου είναι σε εξέλιξη στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, στο Περιγιάλι και πάνω από τα Σφαγεία προς την οδό Βάσσου. Στη συνέχεια το έργο θα συνεχιστεί στην οδό Κολοκοτρώνη

 

Αυτό που ζητήθηκε κατά τη συνάντηση με τον εκπρόσωπο της ΔΕΔΑ είναι να υπάρχει συνεννόηση διότι το επόμενο διάστημα θα γίνονται παράλληλα έργα της ΔΕΥΑΚ, ενώ έρχεται και η ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη. 

 

Επίσης μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου θα διαπλατυνθεί το πεζοδρόμιο και θα γίνει 4.5 μέτρα, ενώ θα στενέψει ο δρόμος ώστε να μην αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητές. 

 

Σχετικά με τα έργα της πλατείας Καπνεργάτη, ο κ. Ιακωβίδης σημείωσε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην έναρξη του έργου ανάπλασης διότι υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα. 

 

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, πρώτα θα κλείσει το πάνω μέρος της Κασσάνδρου από το κτίριο του ΟΤΕ μέχρι το πάνω μέρος της οδού. Εκεί θα είναι η πρώτη θέση επέμβασης και μετά θα ακολουθήσει η Αβέρωφ, η πλατεία και μετά το κάτω τμήμα της πλατείας, με τους δρόμους να… χάνονται μόλις θα αρχίσουν τα έργα. 

 

«Το πώς θα κινηθεί η πόλη θα το διαπιστώσουμε μόλις κλείσει η Αβέρωφ. Το καλοκαίρι θα έχει μία εργοταξιακή μορφή. Οι επεμβάσεις για γίνονται σταδιακά και θα διαρκέσουν τουλάχιστον 16 μήνες. 

 

Ωστόσο για τις ανάγκες τις ανάπλαση θα καταργηθούν αρκετές θέσεις στάθμευσης. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: