«Πριν τις εκλογές του 2019, η Νέα Δημοκρατία, δια του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, σε κάθε ευκαιρία υποσχόταν ένα σχέδιο για μία Ελλάδα με πολλές, καλύτερες και καλοπληρωμένες δουλειές. Μάλιστα, συσχέτιζε αυτές τις θέσεις εργασίας με τις επενδύσεις που θα έφερνε στην χώρα. Η πραγματικότητα σήμερα αποδεικνύει ότι αυτές οι υποσχέσεις (αλλά και όλες οι άλλες) ήταν ψέματα, που μόνο σκοπό είχαν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών και μάλιστα των πιο ευάλωτων και των νέων που αγωνιούν για την εργασία τους». 

 

Τα παραπάνω αναφέρεται η ανακοίνωση του της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Αναλυτικά: 

 

«Το παράδειγμα της Energean, που ανέλαβε να διαχειριστεί τα κοιτάσματα του Πρίνου, είναι ενδεικτικό για το πώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει τα ακριβώς αντίθετα από τα προεκλογικώς λεχθέντα.

 

Εξασφάλισε, βέβαια, η κυβέρνηση τον υπέρογκο δανεισμό της εταιρίας που διαχειρίζεται δημόσιο πλούτο με 100 εκατομμύρια και φρόντισε να εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο γι’ αυτά, όμως, δεν φρόντισε να διασφαλίσει την εργασία των Ελλήνων πολιτών που εργάζονταν σε αυτή. 

 

Το νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση με τον νόμο Χατζηδάκη διευκολύνει την εταιρία, αφού πρώτα, για παραδειγματισμό, απέλυσε τα μέλη του σωματείου των εργαζομένων, να απολύει και τους εργαζόμενους. Μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί ενενήντα τρεις (93) εργαζόμενοι.

 

Ένας πολίτης, που μπορεί να πίστεψε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, θα περίμενε ότι η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας και οπωσδήποτε οι τοπικοί βουλευτές της θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν αυτήν την τακτική. Μάταια! Οι υποσχέσεις τους γίναν λόγια που ο καταστροφικός άνεμος της διακυβέρνησής τους σκόρπισε. Γιατί δεν σέβονται το δικαίωμα στην εργασία και, όπως φαίνεται, δεν τους καίγεται καρφί που -αν προσθέσουμε στις απολύσεις στα πετρέλαια και τις απολύσεις στα Λιπάσματα- η Καβάλα αντιμετωπίζει μεγαλύτερη υποβάθμιση από αυτή που έφεραν τα μνημόνια. 

 

Σύμφωνα με την πάγια τακτική τους, η κυβέρνηση και οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές διασφάλισαν για άλλη μία φορά τα συμφέροντα των λίγων φίλων τους, πετώντας στον Καιάδα της ανεργίας τους εργαζόμενους και οδηγώντας συστηματικά στην υποβάθμιση την περιοχή μας. Για τους μόνους εργαζόμενους που φροντίζει η κυβέρνηση είναι οι χιλιάδες των μετακλητών που έχουν διορίσει μέχρι σήμερα και τα golden boys-γαλάζια στελέχη, που διορίζει στην ΔΕΗ και τον ΕΦΚΑ με μισθούς 300.000 Ευρώ το χρόνο.

 

Και αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο πρέπει να φύγουν

 

(δελτίο Τύπου Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας)