Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της «Μέρας Δράσης για την Παιδεία» θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί της Καβάλας την Τετάρτη (23/2) στις 13:00 στην πλατεία Καπνεργάτη.

 

Μεταξύ άλλων διεκδικούν: αύξηση των δαπανών για την παιδεία, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία. 

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση και, κηρύσσει στάσεις εργασίας,  23 Φεβρουαρίου 2022, από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου. Τι επόμενες μέρες θα σας ενημερώσουμε για την κήρυξη συμπληρωματικής  στάσης εργασίας.

 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

 

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έπειτα και από σύσκεψη με τις τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) αποφάσισε την πραγματοποίηση σειράς δράσεων σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο (επισκέψεις σε σχολεία, συναντήσεις συνδικαλιστικών στελεχών, συνεντεύξεις τύπου, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια) για την ανάδειξη των τεράστιων προβλημάτων του χώρου της Παιδείας.       

 

Την τελευταία, ιδιαίτερα, διετία η κατάσταση που διαμορφώνεται στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης είναι εκρηκτική. Η λειτουργία των σχολείων δίχως τη στοιχειώδη, έστω, μέριμνα του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, η προσπάθεια επιβολής της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης των νόμων 4692/20 και 4823/21, η μισθολογική υποβάθμιση (με αυξήσεις μόνο στις τιμές των αγαθών), η ένταση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων (τρίμηνες συμβάσεις). 

 

Η δραματική υποβάθμιση των υποστηρικτικών δομών (Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη), οι κλειστοί πίνακες διορισμών με ένα σύστημα που ο κλάδος έχει απορρίψει, οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. (voucher 200 ευρώ) τη στιγμή που τα σχολεία σε επίπεδο υλικοτεχνικής και κτηριακής στήριξης, στην πραγματικότητα, έχουν εγκαταλειφθεί, ο αυταρχισμός και η αποψίλωση συνδικαλιστικών κατακτήσεων (θεσμός αιρετών στα Υ.Σ., άδειες για πραγματοποίηση Γ.Σ., επιχείρηση παρεμπόδισης της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των επιστημονικών τους ινστιτούτων), είναι μερικοί από τους παράγοντες που διαμορφώνουν μια δυστοπική πραγματικότητα.        

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Διδασκαλική Ομοσπονδία, συμμετέχοντας στην υλοποίηση της απόφασης της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ανάδειξη των προβλημάτων της Παιδείας και, ευρύτερα, της κοινωνίας, σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά και δυναμικά στις προγραμματισμένες δράσεις ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την εκπαίδευση και την κοινωνία.

 

Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, σας καλεί να συμμετέχετε στην συγκέντρωση την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 13:00 στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση και, κηρύσσει στάσεις εργασίας,  23 Φεβρουαρίου 2022, από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου. Τι επόμενες μέρες θα σας ενημερώσουμε για την κήρυξη συμπληρωματικής  στάσης εργασίας.

 

Διεκδικούμε:

 

•          Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία – Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών

•          Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας – μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα

•          Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης Ν. Καβάλας 

 

Ο πρόεδρος Ανατάσιος Ιωαννίδης 

 

Ο γενικός γραμματέας Νικόλαος Αξαμιώτης 

 

(δελτίο Τύπου)