«Η εταιρία θέλει να διαλύσει το Σωματείο. Το πρόβλημα της εταιρίας θα το λύσουν αυτοί οι εργαζόμενοι που σήκωσαν το βάρος 40 χρόνια. Το πρόβλημα μόνο με διάλογο μπορεί να λυθεί αλλιώς και οι δύο πλευρές θα χάσουν», λέει στον KavalaNews 102.8 ο δικηγόρος των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς.  

 

«Δεν αντιλαμβάνομαι την αδιαλλαξία του εργοδότη. Δεν είναι όμως ένας κοινός εργοδότης είναι μια εταιρεία που της παραχωρήθηκαν εγκαταστάσεις του ελληνικού δημοσίου. Πήρε δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου έχει υποχρεώσεις απέναντι στην τοπική κοινωνία», λέει ο κ. Παππάς.

 

«Η εργοδότρια εταιρία προσπαθεί να δημιουργήσει μία ψευδεπίγραφη εικόνα. Είπε στους εργαζόμενους, κάποια στιγμή, ελάτε με τις ίδιες συνθήκες. Υπήρχε έγγραφο της εταιρίας προς τα διευθυντικά στελέχη για μείωση θέσεων εργασίας και για εργολαβοποίηση θέσεων. Άρα έπρεπε να κοπούν θέσεις εργασίας» συμπληρώνει. 

 

Για το Σωματείο Εργαζομένων λέει πως: «Το συγκεκριμένο σωματείο παραμένει νόμιμος εκπρόσωπος των εργαζομένων. Τα επτά άτομα του ΔΣ που απολύθηκαν εξακολουθούν να είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι».  

 

«Αν κριθεί στα δικαστήρια ότι η επίσχεση εργασίας ήταν νόμιμη οι απολύσεις θα είναι άκυρες και καταχρηστικές. Ας μην βιάζεται η εταιρία να δημιουργήσει τετελεσμένα. Εκτιμώ ότι θα ακυρωθούν οι απολύσεις» αναφέρει ο δικηγόρος των εργαζομένων. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: