Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη ασκεί ο επικεφαλής της παράταξης «Σωστή Επιλογή», Δημήτρης Μπαταλογιάννης σχετικά με την πολίτικη που ασκεί σχετικά με τον αγροτικό τομέα.

 

«Επί 7,5 χρόνια ο Δήμαρχος του 60% και της απόλυτης πλειοψηφίας, στον Δήμο Παγγαίου, δεν λειτούργησε πρώτα από όλα την Αγροτική Επιτροπή, την οποία έχει συστήσει προφανώς …για βιτρίνα», λέει μεταξύ άλλων.

 

Αναλυτικά: 

 

«Είναι προκλητική η δήλωση του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, όταν αναφέρει ότι ««Οι αγρότες είναι δικοί μας άνθρωποι, γνωρίζω τον μόχθο τους, είμαστε κοντά τους και με δράσεις»…

 

Και αναφερόμαστε σε αυτό ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, γνωρίζοντας ότι η Διοίκηση του Δημάρχου Παγγαίου έχει κάνει ελάχιστα σε σχέση με την πρωτογενή παραγωγή και ιδιαίτερα με δράσεις και μέτρα για τους Αγρότες και τους Κτηνοτρόφους του Δήμου μας!

 

Επί 7,5 χρόνια ο Δήμαρχος του 60% και της απόλυτης πλειοψηφίας, στον Δήμο Παγγαίου, δεν λειτούργησε πρώτα από όλα την Αγροτική Επιτροπή, την οποία έχει συστήσει προφανώς …για βιτρίνα.

 

Του έχουμε επισημάνει ως «Σωστή Επιλογή», να πάρει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν τα Τενάγη των Φιλίππων, μια και είναι υπόθεση τριών Περιφερειακών Ενοτήτων (Καβάλας – Δράμας - Σερρών, πολλών εμπλεκομένων Δήμων (με κύριο αυτόν του Δήμου Παγγαίου) και δύο Περιφερειών (Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας).

 

Πανηγυρίζει που ο Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής μας έστειλε χρήματα να επουλώσουμε τις πληγές της Παραλίας Οφρυνίου (μακάρι να γίνει το έργο και να αποκατασταθούν οι ζημιές από την κακοκαιρία) , ενώ από την άλλη, πάλι πήρε παράταση η Μελέτη για τα Τενάγη η οποία έχει ξεκινήσει από το …2018!

 

Πηγαίνει ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης στην κινητοποίηση των αγροτών έξω από το Διοικητήριο Καβάλας και από την πίσω πόρτα και ακάλεστος (άρα και ατσαλάκωτος), συμμετέχει σε σύσκεψη των αγροτών του Παγγαίου με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας κ. Αλέξη Πολίτη!

 

Είναι ο ίδιος Δήμαρχος που κάθε φορά για επικοινωνιακούς λόγους στηρίζει τους αγρότες στα λόγια, ενώ μέχρι σήμερα ως μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ δεν έχει βάλει ούτε ένα θέμα για τους Αγρότες και τους Κτηνοτρόφους μας!

 

Όλα για το θεαθήναι και μεγάλες κουβέντες για έργα μέσα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για αγροτική οδοποιία εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πριν από λίγους μήνες έβγαινε φωτογραφίες για ασφαλτοστρώσεις κάποιων δρόμων …ούτε εκατό μέτρων σε αγρόκτημα του Δήμου μας!

 

Ακόμη πιο προκλητικός ο Δήμαρχος αναφέρει ότι πήρε απόφαση να μειώνει τα τέλη άρδευσης μέσω της ΔΕΥΑΑΠ, εάν και εφόσον οι παραγωγοί πλήττονται από έκτακτα καιρικά φαινόμενα… όπως οι χαλαζοπτώσεις!

 

Του υπενθυμίζουμε τις δύο ανακοινώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (που έχουν εκδοθεί στις 4 και 7 τρέχοντος μηνός Φεβρουαρίου) όπου καταγράφονται οι δίκαιες προτάσεις τους, απέναντι στα μέτρα της Κυβέρνησης και των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρειά μας για τις οποίες πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις…

 

Αν δεν τα γνωρίζει μπορεί να καλέσει την Συντονιστική να του τα εξηγήσει και από εκεί και πέρα να …βάλει κι αυτός πλάτη ώστε να λυθούν όσα σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση!

 

Μέχρι σήμερα δεν έδειξε ότι μπορεί να σταθεί αρωγός στα προβλήματα των Αγροτών και των Κτηνοτρόφων για τους οποίους όπως ο ίδιος αναφέρει γνωρίζει τον μόχθο τους, αλλά μέχρι εκεί!

 

Η περίπτωση Αναστασιάδη όπως φαίνεται, είναι ανίατη… Επικοινωνιακά μεγαλόστομος και στην πράξη …αδιάφορος!

 

Τελικά θα θέλαμε να μας εξηγήσει ο Δήμαρχος Παγγαίου …από ποιο πλευρό κοιμάται;»

 

Για την ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Ο επικεφαλής της παράταξης

Δημήτρης Μπαταλογιάννης

 

(δελτίο Τύπου)