Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να κλείσει το υποκατάστημα της Eurobank στο κέντρο της Καβάλας στην οδό Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Eurobank, Αντώνη Δεληχάτσιο

 

Όπως λέει ο κ. Δεληχάτσιος στο KavalaNews, πρότειναν στους εργαζόμενους να μετακινηθούν σε κατάστημα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης ή να δεχθούν το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με όρους που δεν γνωρίζουν ακόμα. 

 

«Αυτό θα ξεκληρίσει οικογένειες και δεν θα το επιτρέψουμε. Ο πρώτος στόχος είναι να μην κλείσει το κατάστημα και ο δεύτερος είναι να απορροφηθούν ή στο κατάστημα της Χρυσούπολης, ή σε άλλα κοντινά καταστήματα», λέει o κ. Δεληχάτσιος. 

 

«Όλο αυτό το σχέδιο δεν ήταν καλά προετοιμασμένο από την τράπεζα. Αν ρωτήσουμε τους συναδέλφους θα μας πουν ότι δεν ξέρουν τι μέλει γενέσθαι» συμπληρώνει. 

 

Όπως εξηγεί, το υποκατάστημα της Καβάλας είναι ένα από τα 25 που θα κλείσουν σε όλη τη χώρα το επόμενο διάστημα.

 

«Αυτή η απόφαση δεν συνάδει με τον ρόλο που έχουν να παίξουν οι τράπεζες στη χώρα. Ο ρόλος είναι διττός: για να χρηματοδοτήσουν την ενεργή οικονομία αλλά και να εξυπηρετούν την κοινωνία. Δεν το πράττουν πλέον. Δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε και θα αναδείξουμε το θέμα. Ερχόμαστε σε επαφή με τους φορείς της πόλης. Πρέπει η κοινωνία να αντιδράσει». 

 

Ο κ. Δεληχάτσιος θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους στην Καβάλα, ενώ είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη