Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τους λάθος χειρισμούς που γίνονται στην εξέδρα από τους Ρουμάνους εργάτες που έχουν προσληφθεί από την Ενεργειακή για να καλύψουν μέρος των απολύσεων.

 

 

Χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι αναφέρουν: 

 

"Το σύστημα των πυρσών (Gas Flare) αποτελεί την κορωνίδα της ασφαλούς λειτουργίας μιας πετρελαϊκής εγκατάστασης. Χωρίς την ομαλή λειτουργία τους, το περιβάλλον, οι εγκαταστάσεις και η ζωή των εργαζομένων βρίσκεται σε κίνδυνο!

 

Αυτό ακριβώς έγινε πριν μερικά 24ωρα όταν οι πυρσοί έσβησαν Οι αδέξιοι χειρισμοί των Ρουμάνων και των υπόλοιπων "εξειδικευμένων" εργαζόμενων και στελεχών της ENERGEAN, οδήγησαν στο σβήσιμό τους, γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ εδώ και 40 χρόνια! Οι πυρσοί έσβηναν μόνο για συντήρηση κατά τη διάρκεια του shut down και αμέσως μετά άναβαν και πάλι, επαναφέροντας την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις.

 

Οι πιθανότητες ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί. Οι  άκαυστες εκπομπές μεθανίου και άλλων τοξικών απαερίων, είναι 25 ΦΟΡΕΣ πιο ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ απ' ό,τι το διοξείδιο του άνθρακα!

 

Η ENERGEAN ενδεχομένως να προσπαθήσει να υποβαθμίσει κι αυτό το γεγονός, μέσω του δικτύου παραπληροφόρησης που έχει στήσει. 

 

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.

 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ENERGEAN".