Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Κατσίκας σε ηλικία 56 ετών, από ανεύρυσμα. 

 

Όπως αναφέρει η «Συμπαράταξη Πολιτών», ο Γιώργος το πάλεψε από το πρωί της Πέμπτης (13/1) για ώρες μαζί με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αρχικά στο νοσοκομείο Καβάλας και αργότερα στην Αλεξανδρούπολη αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

 

Γεννήθηκε στο Διδυμότειχο το 1965. Από το 1985 ζούσε και εργαζόταν στην Καβάλα ασκώντας το επάγγελμα του λογιστή.

 

Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Συμπαράταξη Πολιτών στις εκλογές του 2014 και του 2019. Διετέλεσε και συντονιστής της γραμματείας της δημοτικής μας παράταξης.

 

Το αντίο των Δημοτικών Συμβούλων της Συμπαράταξης Πολιτών:

 

"Από σήμερα το μεσημέρι η δημοτική μας παράταξη θρηνεί για τον αιφνίδιο θάνατο του καλού μας συντρόφου και φίλου, Γιώργου Κατσίκα. Πάντα αγωνιστικός, αισιόδοξος, γενναιόδωρος, ευγενικός και χαμογελαστός. Δεν θα είναι φτωχότερη μόνο η δημοτική μας παράταξη αλλά και η κοινωνία των ενεργών πολιτών.

 

Ο επικεφαλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της Συμπαράταξης Πολιτών εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην γυναίκα, τους γιους και τους συγγενείς του Γιώργου.

 

Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο, δίκαιο και χαρούμενο.

 

Καλό σου ταξίδι σύντροφε και φίλε Γιώργο".

 

Ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Άρης Βέρρος

Νίκος Μουρτασάγας

Σωτήρης Σωτηριάδης

 

Το αντίο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: 

 

"Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετούμε το σύντροφό μας, Γιώργο Κατσίκα, έναν συνεπή αγωνιστή και μαχητή της ζωής, ένα ήπιο και γλυκό άνθρωπο.  Θα είναι πάντα παρών στη μνήμη όλων. Θερμότατα συλλυπητήρια στους οικείους του".

 

Ο αποχαιρετισμός της Τάνιας Ελευθεριάδου: 

 

"Η είδηση του φευγιού του καλού μας συντρόφου, του αγωνιστή Γιώργου Κατσίκα με γεμίζει με θλίψη.  Ένας άνθρωπος καθαρός, μαχητής της ζωής, αεικίνητος, πιστός στις ιδέες του, ανοιχτός στο διάλογο, πράος, ευγενικός. Είναι στιγμές που ό,τι και να γράψεις, δεν αρκεί, που οι λέξεις δεν φτάνουν να γεμίσουν το κενό μας. 

 

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Αντίο σύντροφε και φίλε Γιώργο. Θα σε θυμόμαστε για πάντα".