«Με μια προκλητική ανακοίνωση η «Energean» ανακοίνωσε σήμερα την απόλυση 24 εργαζομένων στα πετρέλαια Καβάλας, ανάμεσά τους όλο το ΔΣ του σωματείου. Κάτω τα χέρα από τους εργαζόμενους. Καμία απόλυση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ

 

«Η εταιρία κλιμακώνει την επίθεση που ξεδίπλωσε όλο το προηγούμενο διάστημα και την προσπάθεια τρομοκράτησης και διαίρεσης των εργαζομένων», συμπληρώνει. 

 

Η ανακοίνωση: 

 

«Με τα προσχήματα που επικαλείται επιχειρεί να καλύψει το κύριο: τα σχέδια και οι στόχοι της κερδοφορίας της απαιτούνε στρωμένο έδαφος με απολύσεις, με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, με εντατικοποίηση, με υπονόμευση των συνθηκών υγιεινής, ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος. Απαιτούνε εργαζόμενους στοιχισμένους στους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ανοργάνωτους, με ανύπαρκτα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 

Σ’ αυτή της την επίθεση ενισχύεται από τα κόμματα της σημερινής, της χτεσινής ή της προχτεσινής κυβέρνησης, που στηρίζουν αυτή την ανάπτυξη, που νομοθετούν αντεργατικά εκτρώματα, που δίνουν εγγυήσεις για δάνεια εκατομμυρίων, που διαλαλούνε τον «μονόδρομο» της ευρωενωσιακής καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που θέτουν τις δυνάμεις καταστολής στην υπηρεσία των μεγαλοεργοδοτικών συμφερόντων. Σ’ αυτά είναι όλοι τους μαζί απέναντι στους εργάτες. Με αυτά στο «κρατούμενο» ξεκινάνε οι «διαφορές» τους και τα κροκοδείλια δάκρυα.

 

Οι εργατοϋπάλληλοι της Καβάλας, οι μικροί επαγγελματίες, ο λαός της πόλης το προηγούμενο διάστημα στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων στα πετρέλαια και στα δίκαια αιτήματά τους. Αυτή η στήριξη, αυτή η αλληλεγγύη σήμερα πρέπει να ισχυροποιηθεί.

 

Να μην περάσουν οι απολύσεις στα πετρέλαια!»

 

(δελτίο Τύπου Τομεακής Επιτροπής Καβάλας ΚΚΕ)