Μία 49χρονη από την Καβάλα, τριπλά εμβολιασμένοι νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό, της χορηγήθηκαν μονοκλωνικά και αντιμετώπισε τη νόσο. 

 

«Σε 24 ώρες ένιωσα καλυτέρα», δηλώνει. 

 

«Δεν έμεινα μέσα (σ.σ. στο νοσοκομείο), μπήκα, έκανα την έγχυση και έφυγα. Περίπου ένα μικρό σακουλάκι ήταν, 120ml – 150ml. Την Κυριακή ήμουν λίγο πιο χάλια, σήμερα είμαι καλύτερα. Είχα κάνει και την τρίτη δόση, είχα προλάβει να κάνω και τρίτη δόση», λέει στο Live News.

 

Όπως της εξήγησαν οι γιατροί, οι τρεις δόσεις του εμβολίου ήταν εκείνες που βοήθησαν τα μονοκλωνικά να λειτουργήσουν γρηγορότερα και να σώσουν την 49χρονη μητέρα από τα «δόντια» του κορωνοϊού.

 

«Η δικιά (σ.σ. κόρη) μου τώρα, ίσα μπορεί λίγο να κάθεται μόνη της αλλά πέρασε δύσκολα την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω του ότι είχε εικόνες από τις ειδήσεις και από την τηλεόραση και φοβόταν μην πεθάνω. Τι να πω τώρα; Και εγώ το φοβόμουν δηλαδή».

 

Αν και τριπλά εμβολιασμένη, τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα την καθιστούσαν ιδιαίτερα ευάλωτη απέναντι στον ιό. 

 

«6 Δεκεμβρίου είχα κάνει την τρίτη δόση. Δηλαδή Αγίου Νικολάου έκανα την τρίτη δόση και μάλλον μετά κόλλησα», τονίζει.

 

Μόλις είδε το θετικό test, ο φόβος την κυρίευσε.

 

«Φόβος που βλέπεις… Όταν έχεις και μικρό παιδί, φοβάσαι να μην… Σοκ ήταν γιατί ξύπνησα μέσα στην νύχτα με ένα μπουκωματάκι στην μύτη, κατεβαίνω κάτω λέω ας κάνω ένα self test γιατί επειδή ανήκω στις ευπαθείς ομάδες. Πρώτη φορά είδα θετικό τρόμαξα. Ξανακάνω ένα, πάλι θετικό και το πρωί πήγα απευθείας για μοριακό τεστ».

 

Οι υπόλοιπες μέρες κυλούσαν δραματικά, με την ίδια απομονωμένη στον πρώτο όροφο και την 9χρονη κόρη της και τον σύζυγο στο ισόγειο.

 

«Είναι πολύ άσχημο και δύσκολο. Εγώ είμαι σε ένα υπνοδωμάτιο εδώ και μία εβδομάδα και το παιδί κάτω ζορίστηκε πάρα πολύ, πάρα πολύ μόνο του γιατί ο μπαμπάς του πηγαίνει στην δουλειά, αφού είναι εμβολιασμένος μπορεί να βγαίνει, είναι αρνητικός».

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega: