Το τελευταίο αντίο είπαν την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, συγγενείς και φίλοι στην 29χρονη Τζεβριέ, μητέρα τριών παιδιών, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της.

 

Ο 30χρονος συζυγοκτόνος την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου με αποτέλεσμα να οδηγηθεί με βαριά τραύματα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και δυστυχώς κατέληξε.

 

Μέσα σε ένα φέρετρο τυλιγμένο με σελοφάν χωρίς ασπασμούς, χωρίς νεκρικές τιμές και μεταφερόμενη από τέσσερις άνδρες με λευκές αντι-covid φόρμες.

 

Για όσους  δεν γνωρίζουν στο μουσουλμανικό τυπικό δεν προβλέπεται συμμετοχή γυναικών στην κηδεία και ειδικά στο μέρος του τελετουργικού που αφορά τη μεταφορά της σορού στο νεκροταφείο και την ταφή. 

 

Αυτή τη διαδικασία επιτελούν άνδρες που παραλαμβάνουν το νεκρό σώμα από το σπίτι και το μεταφέρουν στο νεκροταφείο, θάβοντας το, συνοδεία βέβαια θρησκευτικών λειτουργών. 

 

Όμως η Τζεβριέ ανέτρεψε το τελετουργικό. Το φέρετρο της συνόδευσαν δεκάδες γυναίκες διαφόρων ηλικιών και αυτό αποτελεί μία μικρή νίκη ενάντια στην υπερ-θρησκευτική πατριαρχία. Με άλλα λόγια η Τζεβριέ αν και νεκρή κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στον δολοφόνο της.

 

Η Τζεβριέ λοιπόν δεν οδηγήθηκε μόνη στην τελευταία της κατοικία. Κι αυτό, ναι μεν δεν είναι ικανό να τη φέρει πίσω, αλλά μπορεί να γίνει αφορμή για να γλιτώσουν άλλες γυναίκες από το ίδιο βασανιστήριο ή/και την ίδια κατάληξη.

 

Πηγή: reportal.gr

Φωτό e-evros