Με την όπερα του Μότσαρτ Cosi fan tutte, ολοκληρώνονται το Σάββατο στην Καβάλα οι εκδηλώσεις με την Cosmoclassical Youth Orchestra, που περιλαμβάνονται στο φεστιβάλ «Cosmopolis».

 

Το φεστιβάλ καλύπτει όλα τα είδη μουσικής σημειώνει ο Άλκης Ζοπόγλου, καλλιτεχνικός διευθυντής του «Cosmopolis».

 

 Περισσότεροι από 50 νέοι και νέες μουσικοί και καλλιτέχνες, 18-29 ετών από όλη την Ευρώπη, που βρέθηκαν στην Καβάλα για περίπου δεκαπέντε ημέρες συμμετέχουν στην πρωτοποριακή ορχήστρα, ανεβάζοντας την πασίγνωστη όπερα.

 

Η διεθνώς αναγνωρισμένη καβαλιώτισσα soprano Αλεξία Βουλγαρίδου, έχοντας την καλλιτεχνική επιμέλεια του Cosmoclassical Youth Orchestra, συνδράμει για να καθιερωθεί ο θεσμός. 

 

Τραγουδιστές πολύ υψηλού επιπέδου θα τραγουδήσουν το λιμπρέτο του Ντα Πόντε, με την τις συνεχείς εναλλαγές από τις χαμηλές στις υψηλές νότες, που εμπνεύστηκε ο Μότσαρτ και αποτελούν μια πρόκληση για τους καλλιτέχνες. «Η ορχήστρα και οι τραγουδιστές ανταποκρίνονται στις υψηλότερες ευρωπαϊκές απαιτήσεις», σημειώνει η κ. Βουλγαρίδου.

 

 

 

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο εμβληματικό κτίριο της «Μεγάλης Λέσχης», που μεγαλοπρεπώς ανακαινισμένη άνοιξε πρόσφατα τις πύλες της στο κοινό.

 

Πηγή: ΕΡΤ