Το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου εκφράζει τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας καπετάνιου Παναγιώτη Γκρέτσικο  για τον άδικο και πρόωρο χαμό του  που έφυγε από την ζωή στα 67 του χρόνια.

 

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε στην Ποταμιά Θάσου τελείωσε το Γυμνάσιο στο Λιμένα-Θάσου κατόπιν  τέλειωσε  την σχολή Εμποροπλοιάρχων Κύμης μετά το στρατό  μπαρκάρισε στα ποντοπόρα πλοία, από τα πρώτα βήματα του συνδέθηκε με το ταξικό ναυτεργατικό κίνημα, ήταν από τα ιδρυτικά Στελέχη της( ΕΝΣΥΠΑ) Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη στην Ένωση Πλοιάρχων. Το 1981 συμμετείχε  στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιναυτεργατικη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στην μεγάλη πορεία των ναυτεργατών  προς το Καστρί .

 

Από το 1988 έως την συνταξιοδότηση του το 2003 εργάστηκε στις πορθμειακές γραμμές Θάσου-Καβάλας συμμετείχε στην δράση του σωματείου,  αγωνίστηκε μέσα από το Σωματείο για το σπάσιμο της εργοδοτικής τρομοκρατίας, χαρακτηριστική  περίπτωση όταν η εργοδοσία του  ζήτησε να μαζέψει υπογραφές αποκήρυξης του Σωματείου από τo πλήρωμα , ο Καπετάνιος έσκισε τα παλιόχαρτα τους και του τα πέταξε στα μούτρα .

 

Καλό μπάρκο Καπετάνιε θα σε θυμόμαστε για την πολύτιμη προσφορά σου, να είσαι σίγουρος η σπορά που έριξες θα καρπίσει.

 

Η   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   

 

(δελτίο Τύπου)