Την αντίδραση του αναπληρωτή γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΙΝΑΛ, Πάνου Μαμτσαδέλη έφερε η επιστολή της διευθύνουσας συμβούλου της Energean στην Ελλάδα, Κατερίνας Σάρδη προς τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ μετά από ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τις εξελίξεις στα Πετρέλαια (δες ΕΔΩ).  

 

Ο Πάνος Μαμταδέλης στάθηκε στο σημείο της επιστολής που αναφέρει πως: «δεν λάβαμε οποιοδήποτε αίτημα για ενημέρωση από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ πριν την κατάθεση της ερώτησης». 

 

«Η κ. Σάρδη κουνάει το δάχτυλο σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Δεν ξέρω αν έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, αλλά ούτε από που προκύπτει η πεποίθηση ότι τα κόμματα πρέπει πρώτα να ρωτάνε τους εργοδότες και μετά να καταθέτουν ερωτήσεις για τα εργασιακά ζητήματα μετά από καταγγελίες Σωματείων», λέει στον KavalaNews 102.8 ο κ. Μαμτσαδέλης

 

«Ο ρόλος μας είναι διακριτός. Δεν είμαστε το Σωματείο Εργζομένων αλλά ούτε είμαστε με την επιχείρηση και την εργοδοσία. Αυτό που θέλουμε με την ερώτηση είναι είτε να αρχίσει ο διάλογος, είτε να συμμετάσχουμε σε αυτό το διάλογο για να βρεθεί μία λύση», συμπληρώνει.  

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Μαμτσαδέλης στον KavalaNews 102.8: 

 

 

 

Στην επιστολή της η διευθύνουσα σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα η Κατερίνα Σάρδη, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η Energean θα περίμενε κάποια επικοινωνία για ενημέρωση από το Κίνημα Αλλαγής πριν την κατάθεση της ερώτησης. 

 

Επίσης λέει πως η ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή ενστερνίζεται «τις θέσεις ενός Σωματείου το οποίο παρανομεί εδώ και τρεις μήνες σε βάρος του νόμιμου διαχειριστή των εγκαταστάσεων και, προφανώς, επιδιώκει να συνδιοικήσει τον Πρίνο -ίσως και να τον διοικήσει και μόνο του, προσβλέποντας στο να εξωθηθεί η εταιρία μας σε αποχώρηση».