Ο 21χρονος αρχισμηνίας και αριστούχος και αρχηγός της σχολής Ικάρων Συμεών Παπαστεργίου από τη Χρυσούπολη Καβάλας βραβεύτηκε από την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέστη το βράδυ της στις 5 Νοεμβρίου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .

 

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Αεροπορική Εκπαίδευση, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της Σχολής Ικάρων και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας, τις δύο παραγωγικές σχολές που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για τη γαλούχηση αξιόμαχων στελεχών τα οποία θα εμφορούνται με το αεροπορικό ιδεώδες, την άριστη κατάρτιση και την προσήλωση στο καθήκον.

 

Ο υπουργός ΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος βράβευσε τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΑ, Πτέραρχο (Ι) ε.α. Γεώργιο Μαυράκη ως τον παλαιότερο παρευρισκόμενο Διοικητή της Σχολής Ικάρων και ο αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης τον Συμεών Παπαστεργίου ως αριστούχο αρχηγό της Σχολής Ικάρων.

 

«Η βράβευση μου δίνει δύναμη να συνεχίσω την προσπάθεια και τον αγώνα που επιτελώ όλα αυτά τα χρόνια» λέει ο Συμεών Παπαστεργίου ενώ τόνισε ότι χρειάστηκαν πολλές θυσίες. 

 

Δείτε όσα δήλωσε: