Την προμήθεια περιπολικού σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για τη Θάσο πρότεινε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης στον περιφρειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστο Μέτιο

 

Ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης επικοινώνησε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, με τον Χρ. Μέτιο, στον οποίο πρότεινε να εντάξει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) της Περιφέρειας την προμήθεια τουλάχιστον ενός περιπολικού σκάφους, κατάλληλα διαμορφωμένου με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για το νησί της Θάσου. 

 

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, ο περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση και άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες, με συνεννόηση των Διαχειριστικών Αρχών της Περιφέρειας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

 

Το περιπολικό σκάφος, το κόστος του οποίου υπολογίζεται γύρω στα 500.000 ευρώ, αναμένεται να ενισχύσει τα μέγιστα τις επιχειρησιακές δυνατότητες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, συμβάλλοντας παράλληλα στην ασφαλή μεταφορά ασθενών - ακόμα και με βαριά περιστατικά  - από τη Θάσο στην Καβάλα και την ηπειρωτική Ελλάδα.

 

Με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί ένα μακροχρόνιο πρόβλημα όσον αφορά τη διευκόλυνση διακομιδής ασθενών - ντόπιων και τουριστών - από το νησί.