Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή Θάσου απευθύνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τις παρεμβάσεις που έχει εξαγγείλει πως θα προχωρήσει το Υπουργείο Πολιτισμού στο μικρό και στο μεγάλο Παλατάκι. 

 

Ζητούν να μάθουν αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι έχουν αρχίσει οι συζητήσεις σε επίπεδο Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού για την παραχώρηση του κτιρίου σε ιδιώτες επενδυτές. 

 

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

 

Προς

 

Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου

Τον κ. Δήμαρχο.

Τους Δημοτικούς Συμβούλους

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει μια έντονη κινητικότητα που έχει να κάνει με τα ζητήματα που αφορούν το «Παλατάκι» Λιμεναρίων.

 

Έχουμε ενημερωθεί ότι το Υπουργείο Πολιτισμού μέσω της υπηρεσίας νεοτέρων μνημείων ΑΜΘ προχωράει σε σωστικές παρεμβάσεις στο μικρό και μεγάλο παλατάκι. (κέλυφος και περιβάλλοντα χώρο) ύψους 40.000 ευρώ περίπου.

 

Ωστόσο όμως το ζητούμενο είναι αν υπάρχει μακρόπνοος σχεδιασμός για την αξιοποίηση του κτιρίου προς όφελος της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών της περιοχής, για πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο.

 

Επίσης έχουμε αντιληφθεί ότι έχουν αρχίσει οι συζητήσεις, σε επίπεδο Δήμου και Υπουργείου Πολιτισμού, για παραχώρηση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου σε ιδιώτες επενδυτές, για τουριστική και επαγγελματική εκμετάλλευση. 

 

Ξέρουμε ότι ιδιοκτησιακά την ευθύνη την έχει το Υπουργείο Πολιτισμού αφού απέτυχαν όλες οι προηγούμενες Δημοτικές Διοικήσεις να αξιοποιήσουν τον χώρο.

 

Το «Παλατάκι» και η ευρύτερη περιοχή έχει ανακηρυχτεί , όπως ξέρετε με ενέργειες του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων το «Κάστρο», ιστορικός τόπος.

 

Από την πλευρά μας διαφωνούμε κάθετα σε τέτοιου είδους «αξιοποίηση» του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, γιατί θα είναι ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας. 

 

Ρωτάμε τον κ. Δήμαρχο Θάσου, τι από όλα αυτά ισχύουν; 

 

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις  για το ξεπούλημα του ιστορικού μνημείου;

και ποια η θέση της Δημοτικής Αρχής; 

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

 

Χρυσάφης Νίκος

Κυριατζίδου Χαρίκλεια

Λαμπρινίδης Λάμπρος