Ο Δήμος Παγγαίου τίμησε την επέτειο του "ΟΧΙ". Παρέλαση δεν έγινε αλλά οι φορείς του τόπου απέτισαν φόρο τιμής στου ήρωες του 1940. 

 

«Σήμερα είναι μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, είναι μια εκδήλωση μνήμης για τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας, μια εκδήλωση τιμής για όλους και όλες που από την αυτοθυσία τους αντλούμε ακόμη πολύτιμα διδάγματα για την εθνική ανεξαρτησία, για τα ιδανικά του Έθνους μας, για την αξιοπρέπεια», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Παγγαίου την οποία συνοδεύει με φωτογραφικό υλικό. 

 

«Το «ΟΧΙ» είναι το απόσταγμα της αποφασιστικότητας των Ελλήνων για έναν αγώνα δίκαιο για την Ελευθερία, την Ευημερία και την Αλληλεγγύη, για τη δημιουργία μιας Ελλάδας ισχυρής και περήφανης και συνάμα, μας υπενθυμίζει το χρέος μας να θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε από τις θυσίες των προγόνων, τιμώντας στην πράξη τα ιδανικά τους. 

 

Ας εμπνευστούμε από τη γενιά του 1940 κι ας κρατήσουμε ψηλά τώρα και στο μέλλον τη σημαία της αυτοθυσίας τους ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης, αλλά και ως ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε ζωντανά τις αρχές και τα αγαθά που μας κληροδότησαν. Χρόνια πολλά Έλληνες, χρόνια πολλά Ελληνίδες, χρόνια πολλά Ελλάδα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση. 

 

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί το μεγαλύτερο ΟΧΙ της Ελλάδας στο φασισμό και το ναζισμό που κυριαρχούσαν στην Ευρώπη. Η Ελλάδα αντιστάθηκε και νίκησε. Η ιστορική παρακαταθήκη επιτάσσει στις σύγχρονες συνθήκες τα σημερινά όχι, στο διχασμό, στη μισαλλοδοξία, στο ρατσισμό και τις ακραίες πολιτικές που πλήττουν πανανθρώπινες αρχές και αξίες», τονίσε σε ανακοίνωση η Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου

 

Δείτε Φωτογραφίες: