«Χάσαμε μία αξιόλογη πολιτικό. Μία αξιόλογη γυναίκα, ευπρεπή, μετριοπαθή αλλά μεστή σε ιδέες και οράματα», δήλωσε στον KavalaNews 102.8 o πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, ενώ αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές. 

 

«Όλους μας αιφνιδίασε ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά.  Η Γεννηματά φάνηκε γενναία. Όταν ανέλαβε την ηγεσία κατάφερε να παρουσιάσει μία ενότητα», είπε ο κ. Δημοσθενόπουλος. 

 

«Στη βουλή η μόνη η οποία κατέθετε θετικές προτάσεις, από την αντιπολίτευση ήταν η Φώφη Γεννηματά. Δεν εκτιμήθηκε όμως όσο έπρεπε. Συνέβαλλε πολύ με τις προτάσεις που έκανε και υιοθετούσε η κυβέρνηση. Έπαιζε πολύ θετικό ρόλο στην αντιπολίτευση. Χωρίς να συμβιβάζεται έκανε προτάσεις που γινόταν δεκτές», συμπλήρωσε.

 

Σχετικά με την «κούρσα» διαδοχής ο κ. Δημοσθενόπουλος είπε ότι η στασιμότητα σε ποσοστά από τις δημοσκοπήσεις προκάλεσαν μία αίσθηση ότι πρέπει κάτι να γίνει και το πρώτο είναι να αλλάξει ηγεσία.

 

«Πολύ καλή η Γεννηματά, προσέφερε μεγάλο έργο, αλλά άντεξε μέχρι ένα σημείο, να κρατήσει το κόμμα όρθιο. Πρέπει όμως το κόμμα και να προχωρήσει. Θα προχωρήσει με νέους ανθρώπους. Έτσι λοιπόν παρουσιάστηκαν νέα παιδιά, νέοι άνθρωποι, όπως ο Ανδρουλάκης και ο Λοβέρδος», είπε ο πρώην υπουργός και σημείωσε ότι θα αναφερθεί εκτενέστερα το επόμενο διάστημα.

 

Επίσης αναφέρθηκε σε στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο που βρισκόταν στο νοσοκομείο. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8 o κ. Δημοσθενόπουλος: