Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τα Τενάγη Φιλίππων, τα οποία πλημμύρισαν λόγω του καταστροφικού κύματος κακοκαιρίας «Μπάλλος» που χτύπησε τη χώρα, αλλά και ιδιαίτερα τη περιοχή.

 

Ο βουλευτής συνομίλησε με τους αγρότες για το μέγεθος της καταστροφής και συνέλλεξε οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο θα καταθέσει τόσο στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Καβάλα όσο και στα κεντρικά του ΕΛΓΑ στην Αθήνα. Ιδιαίτερα οι παραγωγοί καλαμποκιού καθώς και ντομάτας έχουν βρεθεί σε απελπιστική κατάσταση, καθώς επλήγησαν μόλις λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει η συγκομιδή των καρπών.

 

Παράλληλα, ο βουλευτής ήρθε σε επαφή ήδη τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ στη Καβάλα και θα ήθελε να ενημερώσει τους πληγέντες αγροτες πως η αναγγελία των ζημιών θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. 

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Όντας αρκετά χρόνια στο πλευρό των αγροτών, γνωρίζω πολύ καλά ότι η κατάσταση στα Τενάγη Φιλίππων είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα δυστυχώς προκαλούν ζημιές που έρχονται να προστεθούν στο πολύπαθο παρελθόν των καλλιεργητών των Τεναγών. Τη Τρίτη θα μεταβώ στην Αθήνα και θα μεταφέρω το πρόβλημα στα κεντρικά του ΕΛΓΑ. Επίσης, δεν σταματώ να εργάζομαι για την επίτευξη μιας ολιστικής λύσης στο πρόβλημα των Τεναγών. Βρίσκομαι δίπλα στους αγρότες μας.»

 

(δελτίο Τύπου)