Περεταίρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή (15/10) στην περιοχή μας καθώς αύριο αναμένεται η κορύφωση της κακοκαιρίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteokav

 

Νυχτερινές - πρωινές ώρες

 

Αναμένονται γενικευμένες βροχές κατά βάση μέτριας έντασης στο σύνολο του νομού. Ωστόσο, τοπικά και κατά περιόδους αναμένονται έντονα φαινόμενα με μεγαλύτερες πιθανότητες για τέτοιου τύπου φαινόμενα να εντοπίζονται στα δυτικά του νομού(γύρω  από το Παγγαίο) και στο ανατολικό-βορειανατολικό κομμάτι της Θάσου (στο σύνολο του νομού υπάρχουν πιθανότητες).

 

Μεσημβρινές - απογευματινές ώρες

 

Περιμένουμε περεταίρω ενίσχυση των φαινομένων κατά βάση στα νοτιότερα του νομού τμήματα του νομού (κυρίως σε περιοχές κοντά στην θάλασσα) που θα ξεκινήσει από περιοχές κοντά στον Στρυμωνικό και γρήγορα θα επεκταθεί ανατολικότερα. Έτσι, αναμένονται βροχές μέτριας έντασης που τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα και μάλιστα θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Υψηλότερες πιθανότητες για έντονα φαινόμενα και καταιγίδες εντοπίζονται σε περιοχές σχετικά κοντά στην θάλασσα (ιδίως στην Θάσο).

 

Βραδυνές ώρες

 

Αν και τα στοιχεία είναι αντικρουόμενα και θα ενημερώσουμε μέσα στην ημέρα μέσα στο www.meteokav.gr , φαίνεται μια διατήρηση παρόμιας κατάστασης κυρίως στα νοτιότερα και ανατολικότερα τμήματα του νομού ενώ στις βορειότερες περιοχές υπάρχει πιθανότητα ο καιρός να παρουσιάσει μικρή σταδιακή βελτίωση.

 

Να τονίσουμε ότι υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων και λόγω των μεγάλων υψών βροχής που αναμένεται να πέσουν αλλά και λόγω του νερού που έχει ήδη πέσει (π.χ στην ανατολική-βορειανατολική μεριά του Παγγαίου το ύψος βροχής προσεγγίζει ήδη τα 90-100mm) .

 

Tον υψηλότερο κίνδυνο για μεγάλα ύψη βροχής τον εντοπίζουμε στην Θάσο, σε περιοχές γύρω από την ανατολική-βορειανατολική πλευρά του Παγγαίου και τοπικά σε όλη την παράκτια ζώνη του νομού μας .

 

Πηγή: meteokav