Ο Ευθύμης Αποστολίδης που μαζί με την αδελφή του Βασιλική, τρίτη γενιά μιας οικογενειακής οινοποιητικής επιχείρησης στο Διαλεχτό του δήμου Νέστου, ανατολικά της Καβάλας, αποφάσισαν να πειραματιστούν με νέες μεθόδους οινοποίησης περισσότερο απλές, στοχεύοντας στην παραγωγή κρασιού με ιδιαίτερες γευστικές προδιαγραφές.

 

Πρόκειται για μία μέθοδο που κρατά από την αρχαιότητα. Οινοποίηση σε αμφορείς που δημιουργεί κρασιά υψηλών προδιαγραφών (δες ΕΔΩ).

 

Ο τόπος που επιλέχθηκε γι' αυτή την πρώτη πειραματική και πρωτότυπη οινοποίηση είναι το παραδοσιακό καρνάγιο της Καβάλας. Μια ιστορική περιοχή για την πόλη, σε μια μικρή παραλία ποτισμένη από τη μυρωδιά του ξύλου, γεμάτη αρώματα της φύσης με ιδανικές συνθήκες υγρασίας. Η μέθοδος οινοποίησης που επέλεξαν είναι μέσα σε χειροποίητους αμφορείς από τερακότα.

 

Πρόκειται για μία μέθοδο οινοποίησης χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση ή χημική προσθήκη, με τους παραγωγούς να βασίζονται μόνο στη φυσική ζύμωση του κρασιού. 

 

Δείτε όσα λέει ο Ευθύμης και η Βασιλική Αποστολίδη κατά την απευθείας σύνδεση στην εκπομπή του Alpha «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

 

 

Επίσης ο παρουσιαστής Νίκος Μάνεσης, θυμήθηκε την πεσμένη γέφυρα στην Καβάλα και του προκάλεσε εντύπωση για ποιο λόγο ακόμα δεν έχει κατασκευαστεί.