κρασί

Διττή δραστηριότητα διατηρεί η Οινοποιία Τσικρικώνη με έδρα το Μυρτόφυτο Καβάλας, έχοντας να παρουσιάσει τόσο την οινική της παραγωγή όσο και την έκθλιψη και τυποποίηση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου από τον ελαιώνα της.

Ζοφερές δείχνουν οι προοπτικές (και) για την παραγωγή κρασιού στην Ελλάδα, αφού νέες προβλέψεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αμπελιών και Κρασιών (International Organisation of Vine and Wine-OIV) που παρουσιάζει σήμερα ο Οικονομικός Ταχυδρόμος κάνουν λόγο για κατακόρυφη βουτιά 45% στην παραγωγή τη σεζόν του 2023.

Δύο νέες ανεξάρτητες μεταξύ τους μελέτες παρουσιάζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε δύο σημαντικές καλλιέργειες αυτή των αμπελιών και σε αυτή του λυκίσκου. 

Ο ψηλός άντρας κοιτάζει μια χαμηλά στη γη και μια, αμέσως μετά, ψηλά στον ουρανό. Ξέρει ότι η φύση είναι σύμμαχός του σε όσα ονειρεύεται. 

Η 3η βραδιά οινογνωσίας και γευσιγνωσίας θα γίνει στα γραφεία του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Συλλόγου – Π.Ε.Σ. ‘Η Τέχνη του Ζην’ Ξάνθης το Σάββατο (27/05) και ώρα 20.00.

Το newharpas επισκέφθηκε το Μικροχώρι Δράμας και το Κτήμα Τέχνη Οίνου και περιηγήθηκε σε έναν "ναό" του κρασιού.

Ο Μάνος Νικολάου από την «Oenosophy Wine Tours» και ο Στέργιος Τεκερίδης, μαζί με την Εύα Μπολολιά, από την ομάδα «Τανίνη Αγάπη Μου» αποφάσισαν να στήσουν μια έκθεση κρασιού έξω από τα συνηθισμένα.

Ο Άρης Σουλτάνος και η Μαρία Μπακαλοπούλου κρατούν «καβαλιώτικο άρωμα» στην επιχείρησή τους κι έχουν βάλει έναν υψηλό στόχο για τον τόπο καταγωγής τους... 

Αποφάσισε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση του Κτήματος Τσικρικώνη στο Μυρτόφυτο του Παγγαίου.

Η ιστορία του Γερμανού Αλεξάντερ Χέερ ο οποίος «βαφτίζει» το αρχαίο ελληνικό κρασί του στα νερά του Αιγαίου. 

 

Ο Ευθύμης Αποστολίδης που μαζί με την αδελφή του Βασιλική, τρίτη γενιά μιας οικογενειακής οινοποιητικής επιχείρησης στο Διαλεχτό του δήμου

Τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός πως η οινοποίηση παρουσιάζει μια θεαματική τεχνολογική άνθηση επιτρέποντας τη δημιουργία εξαιρετικής ποιότητας κ

Με τίτλο «το κρασί που ωριμάζει στη θάλασσα» η εφημερίδα Welt αναφέρεται στις ομορφιές του νησιού της Θάσου προσεγγίζοντας ωστόσο κι ένα διαφορετικό θέμα εκτός από τις υπέροχες παραλίες και το φυσικό του κάλλος.

Το Κτήμα Συμεωνίδη τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στην μεγάλη αγορά κρασιών της Αμερικής με επιτυχία.

 

Την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τον αμπελώνα της περιοχής του Παγγαίου και τις τοπικές οινικές ποικιλίες, αλλά και να βελτι

Ξεχωριστή θέση στο βιβλίο της Μαρίας Νέτσικα για τα ελληνικά κρασιά κατέχουν τα κρασιά του νομού Καβάλας, δηλαδή τα κρασιά με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) «Καβάλ

Παύουν να φέρουν την ονομασία «made in Macedonia» που είχαν στις ετικέτες τους το κρασί και κάθε άλλο προϊόν της γειτονικής χώρας, από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η «συμφωνία των Πρεσπών», υπογρ

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στέλνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης μεταφέροντας την αγωνία των οινοποιητικών επιχειρήσεων του νομού μετά την απόφασ