Το Λοκορνάν είναι μία περιοχή της Γαλλίας, λίγα χιλιόμετρα από το Ντουαρνενέ. Ένα καλά διατηρημένο βρετονικό χωριό με πολλά μνημεία. Θα μπορούσαν να γίνουν και οι Κρηνίδες ένας προορισμός, να αξιοποιηθιούν και να πάρουν αξία όπως το Λοκρονάν; 

 

Την σύγκριση-πρόταση κάνει ο επικεφαλής του ομίλου «η Καβάλα Μπροστά», Γιάννης Εριφυλλίδης ώστε οι Κρηνίδες να πάρουν την αξία που τους αρμόζουν και να εκμεταλλευτούν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. 

 

«Τι έκαναν στο Λοκρονάν; Πολύ καλή διαφήμιση, δωρεάν πάρκινγκ στην είσοδο της πόλης, κεντρικός δρόμος, ήπιας κυκλοφορίας στην αρχή, ο οποίος μετά γίνεται πεζόδρομος. 

 

Όλοι ανεξαιρέτως οι τουρίστες (οι οποίοι συρρέουν κατά χιλιάδες όλους τους μήνες του χρόνου) αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο δωρεάν πάρκινγκ και στη συνέχεια φτάνουν στα αξιοθέατα αφού πρώτα περάσουν από δεκάδες τουριστικά καταστήματα, γκαλερί, καφέ και εστιατόρια», λέει ο Γιάννης Εριφυλλίδης

 

«Τα αξιοθέατα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων έχουν ασφαλώς πολύ μεγαλύτερη ιστορική αξία από τα αξιοθέατα του Λοκρονάν και θα μπορούσαν, χωρίς υπερβολή, να προσκελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τι κάναμε εμείς; ΤΊΠΟΤΕ», συμπληρώνει.

 

«Μηδενική διαφήμιση, κανένα σοβαρό έργο για τη σωστή ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, καμία εκμετάλλευση του τίτλου που μας απένειμε η UNESCO (αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στην επισκεψιμότητα πριν και μετά την απονομή του τίτλου του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς), ένα μουσείο που δεν είναι δυνατόν να προσελκύσει κανέναν τουρίστα, κανένας χωροταξικός σχεδιασμός μέσα στις Κρηνίδες για να κατευθύνει έξυπνα τους τουρίστες να περάσουν μέσα από την πόλη.

 

Μέχρι να υπάρξει ένα σοβαρό, σύγχρονο σχέδιο από μια Δημοτική Αρχή με όραμα, γνώσεις και αγάπη για τον τόπο, τα χρόνια θα περνάνε, θα μαλώνουμε για έναν πεζόδρομο (τον οποίον οι  εκάστοτε Δημοτικές Αρχές δεν είναι καν σε θέση να σχεδιάσουν σωστά ή να τον διατηρήσουν) και οι Κρηνίδες θα βρίσκονται σε τέλμα, ενώ θα μπορούσαν να είναι μια από τις πλουσιότερες μικρές τουριστικές πόλεις της Ευρώπης» καταλήγει ο επικεφαλής του ομίλου «η Καβάλα Μπροστά». 

 

Δείτε φωτογραφίες από το Λοκρονάν: