Για πρώτη φορά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μπορούν να συμμετάσχουν και ψηφιακά στην ψηφοφορία για την ανάδειξη κομματικών οργάνων.

 

Στις 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) και ΔΗΜΤΟ, των μελών των διοικητικών συμβουλίων των κομματικών οργανώσεων και των συνέδρων με θητεία δύο ετών. 

 

Θα εκλεγούν επίσης οι σύνεδροι της τοπικής ΝΔ στο συνέδριο που θα γίνει προς τα τέλη του χρόνου.

 

Στο site του κόμματος nd.gr στην ενότητα «Εσωκομματικές Εκλογές» υπάρχει η εγκύκλιος των εκλογών, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή νέων μελών, την ανανέωση συνδρομής, την υποβολή υποψηφιοτήτων και την εκλογική διαδικασία.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις υποψηφιότητες τους από την Τετάρτη (29/9) μέχρι και την Παρασκευή (1/10). 

 

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα στελέχη που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις ή να εγγραφούν στο κόμμα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. 

 

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» στη Νομαρχία για την Καβάλα. Στη Χρουσούπολη θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο, ενώ σε Ελευθερούπολη και Θάσο οι χώροι θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα. 

 

«Οι εσωκομματικές εκλογές όπως πάντα είναι για το κόμμα μας ζωτικής σημασίας. Του δίνουν συνοχή, ενέργεια και ώθηση προς τα εμπρός», δήλωσε ο Μπάμπης Δράκος

 

Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής θα είναι ο Κωνσταντίνος Κουρτίδης