Συλλυπητήριο μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου

 

«Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί.

 

Αλλά δυστυχώς συνέβη.

 

Μεγάλη η απώλεια της Μαριας Φραντζεσκάκη.

 

Η Καβάλα σήμερα έχασε ένα άξιο κ συγκροτημένο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης , καθώς κ μία ενεργή κ υπερδραστήρια γυναίκα της τοπικής μας κοινωνίας. Εγώ προσωπικά έχασα μια εξαιρετική συνεργάτη κ φίλη. Όλοι μας χάσαμε από κοντά μας έναν γλυκό κ καλό, πολύ καλό άνθρωπο. Το κενό είναι δυσαναπλήρωτο.

 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια κ στους οικείους της Μαρίας.»

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Καβάλας τη ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη

 

 

«Η δημοτική σύμβουλος Μαρία Φρατζεσκακη δεν τα κατάφερε στην σκληρή μάχη που έδινε με τον κορονοϊό. Η ενασχόληση και η προσφορά της στα κοινά ήταν συνεχής και αναγνωρίσιμη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

 

Ο Θεός να την αναπαύσει». 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα της Βουλευτή Καβάλας, Τάνια Ελευθεριάδου 

 

«Η είδηση του θανάτου της Μαρίας Φραντζεσκακη μας γεμίζει με θλίψη.

 

 

Ένας άνθρωπος αξιοπρεπής, με βαθιά αγάπη για την Καβάλα, σοβαρή και ευγενική με όλους, ακόμα και με τους πολιτικούς της αντιπάλους.

 

 

Τα βαθύτατα μου συλληπητηρια στους δικούς της ανθρωπους.»

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Καβάλας, Μακάριου Λαζαρίδη

 

«Μεγάλη η θλίψη στο άκουσμα της είδησης για την απώλεια της Μαρίας Φραντζεσκάκη.

 

 

Της καλής φίλης, της δραστήριας Καβαλιώτισσας, της εξαίρετης συζύγου και μητέρας, που είχε καταφέρει να έχει μόνο φίλους.

 

 

Ενός ανθρώπου γεμάτου αγάπη, καλοσύνη, εντιμότητα και διαρκή διάθεση για προσφορά.

 

 

Από όποια θέση και αν υπηρέτησε τον τόπο, είτε ως δημόσια λειτουργός, είτε ως αιρετή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έβαζε πάντα το “εμείς” πάνω από το “εγώ” και πετύχαινε τους στόχους της.

 

 

Δυστυχώς, φεύγει νωρίς, αν και είχε πολλά ακόμα να προσφέρει. 

 

 

Η μάστιγα της εποχής, ο ύπουλος, αόρατος εχθρός δεν της επέτρεψε να συνεχίσει να εκπληρώνει τα όνειρά της.

 

Η Καβάλα ολόκληρη πενθεί και ιδίως όσοι είχαμε την τύχη να τη γνωρίσουμε από κοντά και να διαπιστώσουμε τον αδαμάντινο χαρακτήρα της. 

 

 

Θα τη θυμόμαστε με αγάπη και απεριόριστο σεβασμό.

 

 

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της».  

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνου Πεφάνη
 

«Η απώλεια της Μαρίας Φραντζεσκάκη μας συγκλόνισε όλους.

 

Όσοι είχαμε την ευκαιρία να συνυπάρξουμε μαζί της στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρόκειται να ξεχάσουμε την επάρκεια της, την ποιότητα των επιχειρημάτων που κατέθετε στο Σώμα για διάφορα ζητήματα της Καβάλας και τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετώπιζε συνοδοιπόρους και πολιτικούς αντιπάλους.

 

Σίγουρα θα μας λείψει η καθαρή φωνή και το χαμόγελό της, αλλά θα ζει για πάντα στις καρδιές και τη σκέψη μας.

 

Εύχομαι καλό κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια και τους οικείους της.»

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη
 

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον αδόκητο χαμό της Μαρίας Φραντζεσκάκη.

 

Οι αναρίθμητοι φίλοι της, οι άνθρωποι που βοήθησε από διάφορα μετερίζια, καθώς και οι εκατοντάδες Καβαλιώτες που την τίμησαν επανειλημμένα με την εμπιστοσύνη τους, για τη συνολική προσφορά της στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχασαν το διαχρονικό στήριγμα τους.

 

Η Μαρία, ξεπερνώντας τις όποιες διαχωριστικές γραμμές, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εργάστηκε άοκνα για το καλό του Δήμου Καβάλας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας.

 

Με τις γνώσεις, την εμπειρία και τον ακέραιο χαρακτήρα της, είχε ακόμη πολλά να προσφέρει στην τοπική κοινωνία.

 

Στην οικογένεια της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»

 

Συλλυπητήριο μήνυμα της Συμπαράταξης Πολιτών

 

«Δυστυχώς πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε ότι η συνάδελφος δημοτική σύμβουλος Μαρία Φραντζεσκάκη έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό. Μετά από πολυήμερη νοσηλεία της στη ΜΕΘ άφησε την τελευταία της πνοή στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της Συμπαράταξης Πολιτών εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για την απώλεια της Μαρίας Φραντζεσκάκη. Ο θάνατος της Μαρίας έρχεται, δυστυχώς, να προστεθεί στους χιλιάδες νεκρούς συμπολίτες μας που θρηνούμε από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας.

 

Σίγουρα ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως ο δήμος Καβάλας θα είναι φτωχότεροι χωρίς την Μαρία που πέρα από τις ιδεολογικές μας διαφορές ήταν ένας αγωνιστικός και δραστήριος άνθρωπος που ενδιαφέρονταν για το καλό του τόπου και της κοινωνίας μας. 

 

Εκφράζουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τα συλλυπητήρια μας στον σύζυγο, στα παιδιά, στον αδελφό της και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της.
Καλό σου ταξίδι Μαρία.»

 

Συλλυπητήριο μήνυμα της παράταξης «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ»  

 

 

«Μια από τις δυνατότερες «ανάσες», της «Ανάσας για τον Δήμο», έσβησε το απόγευμα της Τρίτης και σκόρπισε με θλίψη μια ολόκληρη πόλη. Η Μαρία Φραντζεσκάκη, η Μαρία όλων μας,  δεν είναι πια κοντά μας. 

 

Το νέο μας συγκλόνισε και η μόνη σκέψη που περνάει από το μυαλό μας είναι η ενέργεια, η αισιοδοξία και το ήθος της που ήταν "παρόντα" σε κάθε της πρωτοβουλία. Ήταν πάντα εκεί όπου της το ζητούσαν οι απλοί πολίτες, οι συνάδελφοι, και οι τοπικοί σύλλογοι.

 

Σεμνή, με ιδιαίτερο ήθος, αφοσιωμένη, στυλοβάτης στις νίκες και τις ήττες της παράταξης, φωνή της σύνθεσης και ακούραστη, αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ψυχής της «Ανάσας».

 

 

Το αποτύπωμά της είναι ανεξίτηλο. Όπως και η σκέψη της. Χωρίς να εγκαταλείψει ούτε στιγμή τη διαρκή μάχη με το “σήμερα”, κοιτούσε πάντα το μέλλον, με γνώμονα τα μεγάλα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες της.

 

Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά οδύνη, έναν πολύτιμο συνεργάτη, μια αγαπητή φίλη, μέρος της ραχοκοκαλιάς της παράταξής μας. 

 

Στην μνήμη της νιώθουμε την υποχρέωση να εντείνουμε ως παράταξη τον αγώνα για ενημέρωση των πολιτών και την θωράκισή τους από τις καταστρεπτικές συνέπειες της πανδημίας που μαστίζει ιδιαίτερα την περιοχή μας.

 

Στους οικείους της, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας.»

 

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστου Ποτόία

 

 

«Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και φίλους για το θάνατο της Μαρίας Φραντζεσκάκη.»

 

Συλλυπητήριο μήνυμα των εργαζομένων της ΔΟΥ Καβάλας 

 

«Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και φίλους για το θάνατο της Μαρίας Φραντζεσκάκη.»

 

"Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετάμε την αγαπημένη μας συνάδελφο Μαρία  Φραντζεσκάκη, που σαν ψέμα μας φαίνεται, ότι έφυγε από κοντά μας. Ο θάνατός της μας συγκλόνισε όλους. Μαζί της νιώσαμε πως χάσαμε κι εμείς  ένα κομμάτι απ’ την δική μας ζωή. Αυτό που περάσαμε μαζί της, στα χρόνια  της συνεργασίας αλλά και της φιλίας μας.

 

Εκφράζουμε τα βαθύτατα και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο σύζυγο, στα  παιδιά και στους οικείους της".

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη

 

 

 «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Καβάλας σήμερα πενθεί.  Η απώλεια της Μαρίας Φραντζεσκάκη μας προκαλεί θλίψη καθώς ήταν μια ζωντανή παρουσία, μια μάχιμη της αυτοδιοίκησης, ένας άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξεως αυτής. 

 

Εκφράζουμε στους οικείους της τα θερμά μας συλλυπητήρια».

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του επικεφαλής του «Τόπου της Ζωής μας» Μάκη Παπαδόπουλο

 

 

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη για την άδικη απώλειά της, αποχαιρετούμε τη συνάδελφο δημοτική σύμβουλο Μαρία Φραντζεσκάκη, που έχασε τη μάχη για τη ζωή χθες το βράδυ από τον κορωνοϊό.

 

Εγώ προσωπικά αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας εκφράζουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια και τους οικείους της Μαρίας.

 

Από σήμερα, η οικογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η πόλη μας γίνονται πολύ φτωχότερες…

 

Μαρία, καλό σου ταξίδι…»