"'Την κατάσταση αυτή τη δημιούργησε το ίδιο το υπουργείο ενδεχομένως και σκόπιμα. Δεν μερίμνησε για το τι θα κάνει όταν θα μείνει χωρίς προσωπικό με τις αναστολές εργασίας" είπε στον ΚavalaNews 102,8 η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας Κατερίνα Πετράκη σχολιάζοντας την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να προχωρήσει σε συμβάσεις με νοσηλευτές μέσω παρόχων και ιδιωτών. 

 

Εξέφρασε την άποψη πως η διοίκηση του νοσοκομείου δεν είχε άλλη επιλογή καθώς δεν υπάρχει ο χρόνος να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν. 

 

"Οι καταστάσεις που ζούμε είναι τραγικές στο Νοσοκομείο και είμαστε πεπεισμένοι ότι όλο αυτό έγινε σκόπιμα, το υπουργείο είχε όλο το χρόνο να προετοιμαστεί και δεν το έκανε τόνισε τέλος η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο", δηλώνει η κ. Πετράκη. 

 

Επίσης, το νοσοκομείο Καβάλας, ζήτησε 20 νοσηλευτές από την «δεξαμενή» του υπουργείου Υγείας. Έφτασαν 4 υγειονομικοί προκειμένου αναπληρώσουν κενά στην Καβάλα, ωστόσο σύμφωνα με την κ. Πετράκη ανάμεσα σε αυτούς υπήρξαν και παραιτήσεις

 

 

Ακούστε τι είπε η Κατερίνα Πετράκη στον kavalaNews 102,8