Η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας με τίτλο «Kick-iT» είναι ο νέος επιχειρηματικός επιταχυντής του Επιμελητηρίου Καβάλας, με στόχο να βοηθήσει και να υποστηρίξει επιχειρηματικές ομάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στην ανάπτυξη και υλοποίηση των επιχειρηματικών ιδεών τους, στον τομέα της πολιτιστικής και δημιουργικής  βιομηχανίας. 

 

Χρονοδιάγραμμα

 

Η έναρξη του πρώτου κύκλου συμβουλευτικής θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021. Ως εκ τούτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δομής «Kick-iT»  θα υποδέχεται αιτήσεις,  έως και την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου  2021  μετά από παράταση που δόθηκε, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για  να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, στο πρώτο πρόγραμμα επιτάχυνσης. 

 

Ωφελούμενοι

 

Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση, όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να αναπτύξουν μία επιχειρηματική ιδέα, με την υποστήριξη της Δομήςστον τομέα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας, είτε είναι άνεργοι, είτε εργαζόμενοι, είτε αυτό-απασχολούμενοι.

 

Παρεχόμενες υπηρεσίες υποστήριξης

 

Ενδεικτικά, η Δομή Kick-iT παρέχει υπηρεσίες που αφορούν σε 

 

•          γενική και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, 

 

•          καθοδήγηση, 

 

•          δράσεις δικτύωσης, 

 

•          εύρεση καναλιών χρηματοδότησης, 

 

•          και αξιολόγηση της συνολικής επιταχυνόμενης προόδου. 

 

 

Αναμενόμενα οφέλη

 

•          Η συμβολή στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων.

 

•          Η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και ειδικώνγνώσεων των ωφελουμένων.

 

•          Η ενθάρρυνση της συνεργασίας του συνόλου των φορέων της τετραπλούς έλικας της καινοτομίας.

 

•          Η ανάπτυξη του τομέα τωνπολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών.

 

Χώρος

 

Η Δομή Kick-iT στεγάζεται στον τρίτο όροφο του κτηρίου επί της οδού Ομονοίας 117, σε έναν  ιδιαίτερα μελετημένο και λειτουργικό χώρο, κάλυψης 105τ.μ., και είναι εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την υποστήριξη των επιχειρηματικών ομάδων.

 

Αίτηση

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση στη σχετική κατηγορία του website ΑΙΤΗΣΕΙΣ ή σε αυτό το link: https://forms.gle/L5dgwiUTs2i5H4Qm7.

 

Πληροφορίες

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kavala-kickit.gr,στείλτε e-mailστο [email protected], τηλεφωνήστε στο 2510 839 667(Ώρες επικοινωνίας: 09:00 – 13:00) ή/και απευθυνθείτε στο ίδιο τηλέφωνο για να κλείσετε ραντεβού για προσωπική ενημέρωση στον χώρο της Δομής. 

 

Χρηματοδότηση

 

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω της Πράξης «Δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΕΚΤ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020», στο πλαίσιο του εγκεκριμένου σχεδίου ΣΒΑΑ Δήμου Καβάλας – Ε.Π. «Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

 

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας 

Μάρκος Δέμπας 

 

(δελτίο Τύπου)