Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς "Θαλής", "Αρχιμήδης" και "Πυθαγόρας" της Ελληνικής Μαθηματικής εταιρείας την Τετάρτη 15-9-2021 στον κινηματογράφο Ζέφυρος της Καβάλας.

 

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Παράρτημα Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

 

Προηγήθηκε μια εξαιρετική παρουσίαση μουσικών κομματιών , από τη μικρή ορχήστρα του Μανώλη Παργεντάκη με τίτλο ''Αρχαία Ελληνική Μουσική" .

 

Ο Πρόεδρος του παραρτήματος Καβάλας της ΕΜΕ , καλοσώρισε τους επίσημους προσκεκλημένους ,τους γονείς και τους μαθητές , ανέπτυξε στην εξαιρετική ομιλία που ακολούθησε με τίτλο "Μαθηματικά και Μουσική κατά τους Πυθαγόρειους" ,τη σχέση Μουσικής και Μαθηματικών, ενώ ακολούθησε και σύντομος διάλογος με τον μαέστρο κ. Μανώλη Παργεντάκη. 

 

Ακολούθησε η ανάγνωση του πρακτικού από το Γραμματέα του Παραρτήματος κ. Θωμά Παπαντωνίου με τα ονόματα των 29 μαθητών που βραβεύτηκαν και στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν.

 

  Την Εκδήλωση συντόνισε ο Ταμίας του Παραρατήματος κ. Γιώργος Τρικκαλιώτης.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

 

   Ο  πρόεδρος                                                                      Ο Γ. Γραμματέας

  Βασίλειος  Τσιάντος                                                          Θωμάς   Παπαντωνίου   

 

(δελτίο Τύπου) 

 

Δείτε Φωτογραφίες: