Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την έλλειψη γιατρού στον Κεχρόκαμπο του Δήμο Νέστου μετά την αναστολή εργασίας που τέθηκαν υγειονομικοί στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης όπου υπάγεται η περιοχή. 

 

Οκτώ με εννιά άτομα βγήκαν σε αναστολή, μέσα και η γιατρός που πήγαινε στον Κεχρόκαμπο, χωρίς να προβλεφθεί αντικαταστάτης με αποτέλεσμα το χωριό να μείνει χωρίς γιατρό. 

 

Έτσι, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Κεχροκάμπου, Αλέξανδρος Μουστακίδης επικοινώνησε με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

 

Όπως είπε στο KavalaNews ο κ. Μουστακίδης, απέσπασε την δέσμευση της υποδιοικήτριας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ειρήνης Χατζοπούλου, ότι το ζήτημα ρυθμίστηκε και μία φορά την εβδομάδα θα επισκέπτεται γιατρός τον Κεχρόκαμπο από το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης. 

 

«Το χωριό μας λόγω αναστολής των ιατρών που βγήκαν δεν μπορούσε να έχει γιατρό όπως και πριν. Το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί και πλέον μία φορά την εβδομάδα θα υπάρχει γιατρός όπως και πριν στο χωριό μας. Θέλω να ευχαριστήσω για την λύση αυτή του προβλήματος το Γραφείο του Πρωθυπουργού τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη που πάντα είναι εκεί κάθε στιγμή που υπάρχει ένα πρόβλημα και δίνει άμεσα λύσεις. 

 

Οφείλω όμως να ευχαριστήσω και τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Τσαλικακη,την Υποδιοικητρια την κ. Χατζοπούλου που πάντα σκύβει με σεβασμό στα προβλήματα της περιοχής και το κάνει πάντα μέσα από πράξεις, και τέλος την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης την κ. Μαγκλη Ουρανία που επιτελεί σπουδαίο έργο στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης. Είμαι εδώ και όπου μπορώ να βοηθήσω θα το κάνω με μεγάλη μου χαρά γιατί είμαι άνθρωπος των έργων και το έχω δείξει εδώ και χρόνια. Σας ευχαριστώ όλους» αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Μουστακίδης

 

Επίσης ζήτημα υπάρχει και με τα ασθενοφόρα επειδή λόγω covid έχει σταματήσει η ενίσχυση από τις σχολές και υπάρχει έλλειψη σε προσωπικό. Ο κ. Μουστακίδης αναφέρει πως όσες φορές προκηρύχθηκε διαγωνισμός για διασώστες οι υποψήφιοι έκαναν λάθος στα χαρτιά τους με αποτέλεσμα να βγει άγονος.

 

«Προθυμοποιηθήκαμε να τους βοηθήσουμε αφιλοκερδώς και προσπαθώ να το λύσω άμεσα» λέει ο κ. Μουστακίδης.