Έντονη ήταν η αντιπαράθεση είχε την Παρασκευή (10/9) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη με τον κλινικό διαιτολόγο από την Καβάλα, Αντώνη Πουλτουρτζίδη, αναφορικά με το θέμα του εμβολίου.

 

Σε τηλεοπτική τους εμφάνιση στο Mega, ο κ. Πουλτουρτζίδης προσπάθησε να πείσει για τους ισχυρισμούς του κατά του εμβολίου του κορωνοϊού. Τότε η κ. Παγώνη, εμφανώς εκνευρισμένη, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «δεν είστε γιατρός» και «θα τρελαθούμε πρωί πρωί».

 

Ο κλινικός διαιτολόγος, είπε: «όταν τα εμβόλια βγαίνουν στη δοκιμή θα έπρεπε να κρατείται η κίτρινη κάρτα και κατόπιν να πιστοποιείται το γεγονός ότι αυτό το φάρμακο πράττει αυτό που αναζητώ, όπως δηλαδή τα αντισώματα. Οι δυο λέξεις που αυτή τη στιγμή φοβίζουν την κοινωνία και την απομακρύνουν είναι κίτρινη κάρτα και πιστοποιητικό αντισωμάτων, που πηγάζουν από το ιατρικό ακαταδίωκτο».

 

Ακόμα, χαρακτήρισε fake news ότι το εμβόλιο έχει λάβει άδεια και τότε η κ. Παγώνη είπε: «σέβομαι τις προσωπικές απόψεις, αλλά δεν μιλάμε με προσωπικές απόψεις στην επιστήμη. Μιλάμε με δεδομένα επιστημονικά, μελέτες και φάσεις. Εμβόλια και φάρμακα περνούν από μελέτες. Όταν έχει περάσει στην τρίτη φάση όπου φαίνονται παρενέργειες και ό,τι άλλο για να ληφθεί η τελική απόφαση, νομίζω ότι οι προσωπικές απόψεις δεν έχουν καμία σχέση».

 

Και συνέχισε: «Η άποψή μου η προσωπική δεν έχει καμία σχέση. Μελέτες εκατομμυρίων ανθρώπων, εμβολιασμοί εκατομμυρίων ανθρώπων, μελέτες για παρενέργειες. Όποιος μπει θα βρει τις μελέτες. Γενικότητες χωρίς ειδικότητες δεν μπορούν να λέγονται.

 

Το εμβόλιο έχει περάσει τις φάσεις, έχει εγκριθεί, έχουμε στα χέρια μας ποιες είναι οι παρενέργειες από το εμβόλιο και τί συμβαίνει σε όποιον δεν κάνει το εμβόλιο. Και το τί συμβαίνει στα διάφορα όργανα, τους πνεύμονες, την καρδιά, τον εγκέφαλο. Και συγγνώμη, αλλά από τα χέρια μας έχει περάσει τόσος κόσμος με covid. Η δική μου άποψη μετράει και όχι η δική σας, δεν είστε ιατρός, δεν έχετε σχέση με τους ασθενείς μπροστά σας. Άλλο να έχεις τον άρρωστο μπροστά σου και άλλο να κάθεσαι σε ένα γραφείο και να λες την άποψή σου».

 

Ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Αν δεν παρακολουθείτε τα επιστημονικά δεδομένα τι να σας κάνω τώρα. Θα τρελαθούμε εδώ πρωί πρωί».

 

Δείτε το βίντεο: