Στα Τενάγη Φιλίππων βρέθηκε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης προκειμένου να ενημερωθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής της γέφυρας στο Δάτο, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. 

 

Όπως αναφέρει ο Δήμος Καβάλας, με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, για την οποία καθοριστικής σημασίας υπήρξε η παρέμβαση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, Γιάννη Πασχαλίδη, προς την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης περιόδου.

 

Οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργικής ικανότητας των Τεναγών Φιλίππων, περιελάμβαναν τα εξής μέρη: 

 

-  Αποκατάσταση της λειτουργικότητας του θυροθράγματος

 

- Πλήρη καθαίρεση του υφιστάμενου τεχνικού, με τον τεμαχισμό, τη φόρτωση και την απομάκρυνση των υλικών 

 

- Εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων 

 

- Γενική εκσκαφή για την κατασκευή της ανωδομής 

 

- Κατασκευή της εξυγιαντικής στρώσης 

 

- Πλήρη κατασκευή του κιβωτοειδούς οχετού μετά των πτερυγοτοίχων 

 

- Κατασκευή μεταβατικών επιχωμάτων

 

Προϋπολογισμός έργου: 200.000 ευρώ

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα, Θόδωρο Παπαδόπουλο, τον Προέδρο της Τοπικής Κοινότητας Πολυστύλου, Γιώργο Λόλακα, τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, Μάκη Χαραλαμπίδη και Γιώργο Τσακαλίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, Βασίλη Ευφροσυνίδη. 

 

Σε δήλωση του ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρει: «Νιώθω ιδιαιτέρως χαρούμενος για την πορεία των εργασιών που βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους,  διότι οι προσπάθειες που κατέβαλα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν αίσιο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ.Κώστα Καραμανλή και τον πρώην Γενικό Γραμματέα και νυν Υφυπουργό Υποδομών κ.Γιώργο Καραγιάννη που ανταποκρίθηκαν στις προτάσεις μου, εγκρίνοντας άμεσα κονδύλιο 200.000€ για τις εργασίες αποκατάστασης.

 

Θερμές ευχαριστίες, επίσης,  και προς το Δήμαρχο Καβάλας κ.Θεόδωρο Μουριάδη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την άριστη συνεργασία και τη συμβολή τους στην επίτευξη του σημαντικότατου αυτού έργου. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες μου μέχρι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η πλήρης λειτουργικότητα του κάμπου των Τεναγών Φιλίππων. Συνεχίζουμε.» 

 

Δείτε Φωτογραφίες: